Teşkilat Eğitim programında, Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın “Dünyada ve Türkiye’de Sendikacılık”, Dr. Mustafa Bostancı “Sosyal Medya ve Algı Yönetimi”, Hıdır Yıldırım “Eğitim-Bir-Sen Tarihi”, Tarkan Zengin “Kamuda Etkili Sendikacılık”, Hüseyin Rahmi Akyüz “Eğitim-Bir-Sen Mücadele Yöntemleri ve Kazanımlar”, Baki Öztürk ise “Teşkilat Kültürü” başlıklı sunumlar yaptılar. 
Başkan yardımcılarına birinci kademe eğitim seminerinin verildiği programın sonunda düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen olarak,  kamu görevlilerinin ve emeklilerinin her zaman umudu olduk, olmaya devam ettiklerini belirtti.
Teşkilat eğitim çalışmalarını artırarak devam ettireceklerini söyleyen Ali Yalçın, “Bu ve benzeri eğitim çalışmalarımızla teşkilatımızın alt zeminini güçlendiriyoruz. Teşkilatlarımızın entelektüel ve bilgi zemini güçlendikçe ortak aklı kullanma, eylem kabiliyeti ve icra yeteneği artacaktır. Bu da faaliyetlerimizin etkinliğini ve verimliliğini artıracaktır” dedi.