Denizlili vatandaşlar ilk defa düzenlenen kitap fuarına yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencileri fuarın ilk gününde stantları gezerek kitapları inceledi. Birçok yazarda okuyucucularının kitaplarını imzaladı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’nin bir fuar şehri olmasını istiyoruz. Burada tekstil, bilişim gibi bir çok fuar yapılıyor ama bu fuarların içinde en güzeli, geleceğe en faydalı, insanın gelişmesine fayda sağlayan fuar kitap fuarıdır.” diyerek kitaba verdiği değeri anlattı.

Açılışta konuşan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ise  “Yaşayan insan için güzel bir güne şahitlik ediyoruz. Kitap varsa orası zaten huzurlu bir ortamdır. Ben Denizli Büyükşehir Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle bir fikri kendilerine götürdüğümüzde hemen uygulamaya geçtiler. Fuarların bana göre de en güzeli kitap fuarıdır.   İnşallah bu fuar geleneksel hale gelir.”  İfadelerini kullandı.
Açılışın ardından Kitap Fuarı Gezen Başkan ve Vali kitapları inceledi. Katılımcılarla sohbet eden ikili küçük çocuklara büyük ilgi gösterdi.