Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Zeybekci’nin bakanlığı sırasında aralarından gelen biri olarak neler yaşadıklarını bilmesi ile sorunlarına hızla çözüm üretmesinin konforunu yaşadıklarını söyledi. Ünlütürk, “Bizi buna alıştırdınız. Sizden aldığımız bu enerjiyle biz de ‘Ülkemiz için daha fazla ne yapabiliriz?’ diye düşünmeye başladık. Sizi özleyeceğiz fakat, bir yanımız da hep sizinle olacak” dedi.
Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu üyeleri, onur konukları Önceki Ekonomi Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’yi İzmir Swissotel Büyük Efes’in girişinde karşıladı. Milyonlarca vatandaşı istihdam etmesinin yanı sıra Ege’nin dışa açılan ve döviz getiren kazanç kapısı niteliğindeki ihracatçıları tek çatı altında toplayan kurumların başkanlarından oluşan kurul, otelin yemek salonundaki akşam yemeği sonrası Milletvekili Zeybekci ile gündem ve ekonomiye dair fikir alışverişinde bulundu.

Üyeleri adına gecenin anlam ve önemine dair bir teşekkür konuşması yapan Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Önceki Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin iş dünyasının içinden gelen bir isim olduğuna ve sorunların ile beklentilerine hakim yapısı sayesinde bir çok problemi kısa zamanda aşma lüksüne kavuştuklarını söyledi. Ayrıca, Zeybekci’ye görevi sırasında gösterdiği ilgi ve yakınlıktan dolayı teşekkür etti. Kendisini bu sırada belki çok yorduklarını ancak, yine etkin ve önemli yerlerde görmek istediklerini ifade etti. Ünlütürk, “Bakanlığı döneminde Sayın Zeybekci ile çalışmanın ayrıcalığını yaşadık. O nedenle şanslıydık. Sağolsunlar; bizi hiç yalnız bırakmadılar. Ne zaman bir sorunumuz olsa yardımımıza koştular. Hem kendisine hem de aynı çizgide yol alan ekibine, üsütün gayretlerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

“Ege’ye ayrı bir önem verdik”
Milletvekili Zeybekci ise, bakanlığı sırasında İzmir ve Denizli başta olmak üzere tüm Ege’nin, kendileri için ayrı bir önem arz ettiğini belirtti. Bunun karşılığında Ege’nin vefakar müteşebbislerinin de kendilerini hiç yalnız bırakmadığını vurguladı. Önceki Ekonomi Bakanı Zeybekci, “İzmir’e özel bir önem gösterdik. Birlikte o kadar çok iş yaptık ki, gündemde kalma ve etkinlik anlamında İstanbul’u da geçtik. Sizlerle aynı takımdaydık. Daha işin en başında ve sonra her fırsat bulduğumda, ‘Bizden bir şey talep etmeyin, gelin birlikte yapalım’ dedim. Sizler de bu çağrımı karşılıksız bırakmadınız. Bugün burada da görüldüğü gibi sizin yanımda olduğunuzu bilmek bana ayrı bir güç verdi. Teşekkür ederim” dedi.

İş dünyasına “Siyasete uzak durmayın!” çağrısında bulundu
Konuşmasında iş dünyasının siyasetten uzak durmaması ve halka hizmet etme anlamında gücü yettiğince bu yükü de omuzlama gayreti içinde olması gerektiğini de kaydeden Denizli Milletvekili Zeybekci, Egeli ihracatçılara “Üreten kesim, siyasette de olmalı. Olmalı ki, derdini anlatabilsin. Başkasına muhtaç olmadan dermanı da kendi arasın! Orada da söz hakkı olsun” diye seslendi.

“Biz bir takımdık; birlikte başardık”

Öte yandan, birlikte hareket edilip güçbirliğine gidildiğinde ‘Aşılamaz!’ denilen engellerin de üstesinden gelindiğine dikkat çeken AK Parti Milletvekili Zeybekci, “Sizin bakanlığınızı değil başkanlığınızı yaptım. Biz bir iş yaptığımızda, vatandaş ‘Allah sizden razı olsun’ derdi. İşte o hayır duasının içinde sizler de vardınız. Çünkü, neye imza attıysak birlikte yaptık. İyi de yaptık. Yapılanların hep hayırla anılması da bunun bir kanıtı. Dayanışma olunca aşılamayacak sorun kalmadığını görmenin sevinci ile başarmanın mutluluğunu da hep beraber yaşadık” diye konuştu.

“İyi ki Egeli’yim!”

Daha yapacak çok iş olduğunu da sözlerine ekleyen Zeybekci, “3 dönemi kapsayan, 23 ay süren bakanlığımızı alnımızın akıyla tamamladık. Hakkınızı helal edin. Hakkımız geçtiyse de helal olsun. Aslında milete ve devlete ait makamlarda hak olmaz. Çünkü oralarda hak onlarındır. İyi ki Egeli’yim; bunun için şükrediyorum. Bundan sonra da yine vargücümüzle Ege’ye hizmet edeceğiz. Yine birlikte çalışacağız. Sektörlerde daha çok ve kaliteli üretim ile ihracat için çaba sarfetmeye devam edeceğiz. Durmak yok; daha yapacak çok iş var!” dedi.

Egeli ihracatçılar, Zeybekci’ye büyük ilgi gösterdi
AK Parti MKYK Üyesi Zeybekci, konuşmasını tamamlarken, ekonominin can damarı olan Türk iş dünyasının uluslar arası arenadaki vitrininde yer alan isimlerden oluşan kurula, kendisine gösterilen yakın ilgi ve gece için teşekkür etti. Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Üyeleri ise, gecenin sonunda, önceki Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’a günün anısına birer hediye vererek minnetlerini dile getirdi. Sonrasında da konuklarıyla fotoğraf çekilen başkanlar, “Bizden biri” dedikleri Denizli Milletvekili Zeybekci’ye aracına kadar eşlik etti; yasama çalışmalarını sürdüreceği Ankara’ya uğurladı.