HABERDENİZLİ.COM

Aynı zamanda Türkiye’nin ilk kadın havai fişek ateşleyicisi olan Meri Organizasyon’un kurucusu Meryem Özkan, yaptığı çalışmaları, gelecek planlarını ve sektörün zorluklarını anlattı ve ekledi “Bu sezon bomba gibi geliyoruz”

1984 doğumlu Meryem Özkan,  yaklaşık 17 yıldır bu işi yapıyor. Özkan, Çocukluğundan beri ünlülere meraklı olduğunu söylüyor. Meryem Özkan, “Ayrıca müziği çok seviyordum. Bir özenti vardı diyelim. Sonra tesadüfler neticesinde bu işi yapaya karar verdim. Tabi ki bu işin içerisinde çok şeylerle karşılaştım. Ufak tefek organizasyonlarla başladım. Eş dost çevremizin sayesinde başladığım çalışmalar, projelerin ve festivallerin çok beğenilmesi ile bugüne geldim” dedi.

FESTİVALLERDE İLK TERCİH MERİ ORGANİZASYON

Başlangıçta bugüne kadar genelde belediyelerle çalışan Meri Organizasyon, yüzlerce ünlü ismi, Ege Bölgesi’nin farklı noktalarında vatandaşlar ile buluşturuyor.  Resmi açılışlar, resmi belediye festivallerinin pek çoğunda imzası bulunan Meri Organizasyon’un sahibi Meryem Özkan “Ağırlıklı olarak belediye organizasyonlarında çalıştım, hala da devam ediyorum. Güvendiğim, çalışma sistemini sevdiğim insanlara restoran programlarında da destek veriyorum ama genellikle belediyelerle çalışıyorum. İşimden çok memnunum, resmi kurumlarla çalışma taraftarıyım. Onlarla çalışmayı seviyorum, büyük festivallere imza atıyoruz ve binlerce insanın yüzünü güldürüyoruz” diyerek işi ne kadar sevdiğini anlatıyor.

ÖZKAN “İŞİMİ ÇOK SEVİYORUM”

“Tabi ki işin zorlukları da var. Genel zorluk olarak sezonumuzun kısa olması” diyen Meryem Özkan, “Kadın olarak aman aman bir problem yaşamıyorum. İşimi çok seviyorum ve bu durum ufak tefek sorunları görmezden gelmemi sağlıyor. Sadece mesleğimizden dolayı geç saatlere kadar süren işlerimiz oluyor. Haliyle sanatçıların doğasında ego ve kapris var ve dönem dönem bu durum problemler oluyor. Onlarla uğraşmak zor oluyor. Onun haricinde çok fazla sıkıntı yaşamıyorum ya da işimi çok sevdiğim için görmüyorum, görmemeye çalışıyorum” dedi.

KIRAÇ KONSERİ İLE BİR HAYALİM GERÇEK OLDU

Yıllardır çok güzel festivaller düzenlediklerini ve bütün yaptığı organizasyonları küçük büyük ayırt etmeden aynı heyecan ile hayata geçirdiğini belirten Meryem Özkan, “Organizasyon ve festivallerin hepsi ayrı bir önem taşıyor, tamamını çok önemsiyorum. Ama Kıraç’la özellikle çok çalışmak istiyordum. Bugüne kadar birçok sanatçıyla çalışmama rağmen Kıraç’la çalışmak nasip olmamıştı. Ulubey ve Çal başta olmak üzere gerçekleştirdiğimiz festivallerde onunla çalışmak da nasip oldu. Güzel keyifli organizasyonlardı” dedi.

“EGE’DE ÇALIŞMAYI ÇOK SEVİYORUM”

Türkiye’nin çok farklı bölgelerinde organizasyonlar düzenlediğini söyleyen Meryem Özkan, “Ege Bölgesi’nde çalışmak çok farklı. Ayrıca haliyle bizim bu tarafların insanlarını seviyorum, güzel, sıcakkanlı insanlar. Onlarda beni tanıyorlar, uzun zaman olduğu için belediyede başkan değişmiş olsa bile diğer birimlerde çalışan arkadaşlarla da aram çok iyi. Sağ olsunlar her konuda bana yardımcı oluyorlar. O yüzden, Ege Bölgesi’nde çalışmaktan daha çok memnunum. Denizli, Aydın, Muğla, İzmir, Afyonkarahisar kendimi evimde gibi hissettiriyor bana” sözleri ile Ege Bölgesi’de yaptığı işlerden daha memnun olduğunu söylüyor.

MERİ ORGANİZASYON SAHNESİ’NDE YILDIZLAR GEÇİDİ

Yıllardır pek çok farklı sanatçı ile çalışma fırsatı bulduğunu söyleyen Meryem Özkan kendisini en çok heyecanlandıran ismin Volkan Konak olduğunu söylüyor. Özkan “Volkan Konak’ın sahnesini çok beğeniyorum. Her zaman çok heyecanlanırım Volkan Konak’ın sahnesinde. Bunun dışında çalışmayı çok sevdiğim sanatçılar tabi ki var. Muazzez Ersoy, Muazzez Abacı, Neşet Ertaş hocayla bile çalışma fırsatı yakaladım, İrem Derici, Derya Uluğ, Hadise, Kubat, Hande Yener, Gülşen, Lara  gibi bir çok sanatçıyla çalıştım” sözleri ile Meri Organizasyon sahnesinin yıldızlar geçidine dönüştüğünü vurguladı.