Denizli'de bu yıl 9.’su düzenlenecek Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’na 130 bin kişinin katılması bekleniyor. 20-24 Şubat 2013 arasında EGS Park Fuar Alanı’nda Orion Fuarcılık tarafından 21 bin metrekare alanda düzenlenecek fuarda, 347 firma stant açacak. Fuar hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda bilgi verildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Çınar, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, Gıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, Denizli Hay–Koop Başkanı Mehmet Varol ve Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan katıldı.

İl Müdürü Kutlu, açılışta yaptığı konuşmada tarım teknolojilerinin her geçen gün geliştiğini, çiftçilerin maliyetlerini düşürmek için bundan faydalandığını söyledi. Yönetim Kurulu Başkanı Tan ise Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nın sektörün ve bölgenin lideri olma özelliğini bu yıl da sürdüreceğini, Ege’nin yanısıra diğer bölgelerden de firmaların katılacağını, en az 130 bin sektör mensubu tarafından ziyaret edilmesinin öngörüldüğünü aktardı. Fuara geçen yıl 119 bin kişinin katıldığını bilgisini veren Tan, “Katılımcıları traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri ve bağcılık, tohum, fide, fidan ve bahçecilikle ilgili teknoloji, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, yem ve ambalaj gibi alanlardaki firmalar oluşturuyor.” dedi.

KADINLAR YARIŞACAK, ERKEKLER BİLEK GÜCÜNÜ GÖSTERECEK

Kadın çiftçilere götürülen eğitim yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımla ilgili konularda kadın çiftçilerin performansını değerlendirmek için fuarda ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ adlı bilgi ve proje yarışmasının düzenleneceğini belirten anlatan Fatih Tan, “Fuar kapsamında ilk defa düzenlenecek olan ve ata sporlarımız arasında yer alan bilek güreşi etkinliği ise her gün belirli aralıklarla yapılacak.Oldukça ilgi göreceğini bekliyoruz.” diye konuştu.