HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de 7 ay önce kusma şikayetiyle ailesi tarafından Pamukkale Üniversitesine götürülen 7 aylık Ebrar Gündoğdu’ya hastanede yapılan testlerden sonra İnimize Yetmezliği tanısı konuldu.

Gündoğdu çiftinin 7 aylık kızları Ebrar Gündoğdu kusma şikâyetiyle önce Pamukkale Üniversitesi Hastanesine götürüldü. Burada testler sonucu önce tanı konulamadı araştırma genişletilince İnimize Yetmezliği teşhisi konuldu.

Baba sosyal medyadan bir kadının önerisi ile birlikte İstanbul Acıbadem Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tedaviyle hastalığın tedavisi uygun ilik nakli gerekiyordu. Anneden alınan ilik nakli yeterliydi. Fakat küçük kızda kalp sorunundan dolayı kemoterapi uygulamadı. Uygun ilacı Bu nedenle sıtma düştü. İlik nakli yarı uyumlu yapıldı. İlk defa ilik nakli denemesine rağmen başarılı olmadı, ikinci deneme de başarısız oldu.  Şimdi üçüncü kez denenecek.

Denizli'de esnaflık yapan Baba Raşit Gündoğdu, “ilik nakli konusunda 3 aydan beri ihtiyaç olarak doğdu. Benim kızım Acıbadem hastanesinde yatıyor. Kızımın hatalığı uzun bir süreç olduğu için Denizli’den İstanbul’a yerleşmek zorunda kaldık. Bu ilik nakli için 10 da 10 uyum gerekiyor. Özel bir hastanede tedavi görüyor. Devlet tedavi masraflarını üstlendi. Günde 3 bin liralık bir masrafı var bu sadece tedavi için bunun dışında da masrafımız var. Benim Denizli’de kiracıyım kalmasam bile o evinde kirasını ödüyorum. Ben kimseden tek kuruş istemiyorum. Önemli olan kızımın tedavisidir. İlik nakli yapılması gerekiyor. Uygun donör bulunması gerekiyor. Vatandaşlarımızı ilik nakli için kan bağışında bulunmaya çağırıyorum. Kan verip kızımıza umut olabilirler. Kızımın kurtulması için herkese çağrıda bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

5 - 10 DAKİKANIZI AYIRIP 2 TÜP KAN VERİRSENİZ BİR CAN KURTARACAKSINIZ

Raşit Gündoğdu, “Kızım Ebrar için yapılan 2. İlik naklini olumsuz sonuçlandığını haberini aldık. 7 aylık ömründe sayısız ilaç sayısız tedavi ve hastalıkla uğraşan ve bunların hepsine o küçücük bedeni ile direnmeye çalışan minicik elleriyle hayata sımsıkı tutunan kızım kadar olamayıp o narin vücuduna bir iğne girmesin diye 5 dakikasını bilemedin 10 dakikasını ayırıp Kızılay’a gidip o narin vücudundan 2 tüp kan verip kök hücresi bağışında bulunun ki vicdanının rahatlasın bulun ki ben verdim inşallah birine tutar diye dua edebilesin” dedi.