HABERDENİZLİ.COM

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak 1990 yılında Türkiye'nin 2. Güzel Sanatlar Liesi olarak kurulan ve ilk mezunlarını 1994 yılında veren Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, halen Tepebaşı'ndaki yerleşkesinde eğitim-öğretime devam ederken; o ilk mezunlar da hala ilk günki heyecan ve sanat aşkı ile çalışmalarına devam ediyor. Çok kıymetli öğretmenler sayesinde gerek resim gerekse müzik bölümünde aldıkları eğitim ile sanat çalışmalarına ayrı ayrı illerde ve alanlarda devam eden o zamanın öğrencileri Denizli'de Cumartesi Art Galeri'de açılan karma sergide buluştu.

Okulun ilk mezunlarından Gamze Ünver ve Gazeteci Emre Türkmen'in çabaları ile Denizli'de de bir ilk olarak açılan Cumartesi Fotoğraf ve Sanat Atölyesi bu anlamda Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin ilk mezunlarını pandeminin hepimizi evlere kapatıp bunalttığı bu dönemde bir araya getirme kararı ile açmış oldukları sanat galerisinin ilk sergisini de bu mezunlara ayırdı. Denizli'de Cumartesi Fotoğraf Sanat Atölyesi'nde 11 Mart 2021 Perşembe günü açılışı yapılan resim sergsinde 2017 yılında ani bir şekilde kaybedilen "Yeni dışa vurumcu" akımla tanınan usta ressam Enis Aktaş'a ithaf ettiler. Denizli'de Cumartesi Fotoğraf Sanat Atölyesi'nde Gamze Ünver ve Emre Türkmen'in gayretleri ile açılan bu sergiye, Samsun'dan Ayşen Kılıç Yaman, Uşak'tan Duygu Dönmez,  istanbul'dan Filiz Kaya,  Denizli'den Gamze Ünver, Eskişehir'den İlknur İskender, Avusturalya- Sidney'den Kevser Aksoy Uğurlu, Kütahya'dan Mülkiye Özgür Kerkük, Antalya'dan Mürvet Yeniler Tel, Eskişehir'den Sevda Eroğlu, Sakarya'dan Yılmaz Aydın resim, gravür baskı ve seremik alanlarındaki eserleri ile katıldı.

11 Mart 2021 perşembe günü Sırakapılar Mahallesi 1587 Sokak Kuzdere İşhanı No:3/A Merkezefendi - Denizli adresinde bulunan Cumartesi Fotoğraf ve Sanat Atölyesi'nde açılan resim sergisi 2 hafta boyunca gezilebilecek.

EAGSL İlk Mezunları Denizli'de Buluştu

EAGSL İlk Mezunları Denizli'de Buluştu

EAGSL İlk Mezunları Denizli'de Buluştu