DÜZCE (CİHAN)- Düzce’de Şap hastalığı nedeniyle 3 köy karantinaya alındı.
Merkeze bağlı Kadıoğlu Köyü’nde çıkan şap tehdidi nedeni ile Kadıoğlu, Esenli ve Çalılık köyleri karantina altına alındı. Karantina nedeniyle 3 köye canlı hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Düzce’de daha önce hayvan pazarının kapanmasına neden olan Şap hastalığı Tarım il Müdürlüğü tarafından yapılan aşılama çalışmaları sonucu normale dönerek 1 ay önce açılmıştı. Şap hastalığının Düzce Merkeze bağlı Kadıoğlu Köyünde tekrar görülmesinin ardından Tarım Müdürlüğü Harekete geçerek, aynı merayı kullanan Esenli ve Çalılık köylerine hayvan giriş çıkışlarını yasakladı.
Hakkâri’den geldiği öğrenilen ve Sakarya’ya götürülen 30 büyük baş hayvanın 10 tanesi Düzce’de indirildi ve Merkeze bağlı Kadıoğlu Köyü’ne getirildi. Hayvanlarda İran Şapı diye bilinen şap çeşidinin olduğu bulgularına rastlandı. Kadıoğlu Köyünü ve yakınında bulunan Esenli ve Çalılık Köylerini karantina altına alan Tarım İl Müdürlüğü ekipleri özellikle Kadıoğlu Köyün de hayvanların ahırlardan bile dışarı çıkmasını yasakladı.
4 gündür şap tehlikesinin yaşandığı köylerde Tarım İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler denetimlerini aralıksız olarak devam ettiriyor.
CİHAN