DÜZCE (CİHAN)- Düzce Valiliği, Afrika’da yaşanan kuraklık nedeniyle yardıma muhtaç insanlar için resmi olarak yardım kampanyası başlattı. Düzce’de daha önce de sivil toplum kuruluşları tarafından yardım kampanyaları düzenlenmişti.
Afrika’da yaşanan açlık felaketi için Düzce Valiliği harekete geçerek resmi olarak yardım kampanyası başlattı. Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Düzce Valisi Vasip Şahin, Afrika’da yaşanan açlık felaketi için bütün Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, "Düzceli daha önce kendisine yapılan yardımları unutmadığı gibi her fırsatta yardıma muhtaç insanların yardımına koşmuştur. Bizde Valilik olarak Bankalarda hesap açtırmaya başladık. Bu hesap numaralarını daha sonra kamuoyuna ve vatandaşlara duyuracağız. Düzceli Vatandaşlarımızın bu kampanya ya ilgi göstereceğini biliyoruz ve bütün Düzcelilerden bu kampanyaya destek olmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

"KAYIT PARASI ALMAK KANUNEN YASAK"
Düzce Valisi Vasip Şahin 2011–2012 Eğitim ve Öğretim sezonunun başlamasına az bir süre kala okullarda kayıt işlemleri yaptıran Velilerden kayıt parası adı altında para istenemeyeceğini, zorunlu eğitimin ücretsiz olduğunu söyledi. Vali Şahin,” Anayasamızda yer aldığı gibi zorunlu eğitimde kayıt parası adı altında para istemek ve almak kanunen yasaklanmıştır. Ama bunun yanında okullarımızın bazı ihtiyaçları var. Kanunda aynı zamanda okullarımız için bağış adı altında Okul Aile birliklerince para toplanmaktadır. Okulların bazı ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Bu nedenle adı üzerinde bağış, bu da gönüllü olarak yapılan bir işlemdir. Bunun haricinde Kayıt parası istenmesi ve şart koşulması gibi bir durumun yaşanacağını sanmıyorum. Bütün Arkadaşlarımız bu konuda bilgililer. Gerekli talimatları almışlardır.”dedi.

"KAÇAK YAPIYA İZİN VERDİRMİYORUZ"
Düzce Valisi Vasip Şahin, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümü nedeniyle Düzce’de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Vali Şahin, "Depremin üzerinden geçen 12 yıl sonrasında acıları halen içimizde yaşıyoruz. Ama bu demek değil ki Depremi unuttuk. Büyük bir ölçüde depremin izlerini sildik. Artık eskisi gibi gelişi güzel beton atılmıyor. Çok sıkı bir kontrol altında inşaatlar yapılıyor. Bu denetimler sonrasında depreme dayanıklı binaların oluşması sağlanıyor. Ben Depremde Kaybettiğimiz vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet diliyorum." dedi
Vali Şahin depremler sonrasında Düzce’de yaptırılan geçici barınmaya olanak sağlayan prefabrikelerde yaşayan ailelerin TOKİ tarafından yapılan sosyal tesislere yerleşeceğini ifade ederek, "Bu ailelerin büyük bir kısmı Kuraya girerek hak sahibi oldular. Sosyal tesisler Yılsonu itibariyle teslim edilecek, o zamana kadar prefabriklerde yaşayan ailelere anlayış göstermek zorundayız." dedi
CİHAN