AKUT Arama Kurtarma Derneği'nden yapılan açıklamada uçakla irtibatın kesilmesinden bulunana kadar gelişmeler anlatıldı. Açıklamada, "Dün sabah saatlerinde Denizli Merkezefendi ilçesi Başkarcı bölgesinde ormanlık alana bir eğitim uçağı düştü bilgisi geldi. Aydın Çıldır Havalimanı’ndan sabah saatlerinde havalanan Çesna 172 S model eğitim uçağı ile saat 10.26’dan sonra bağlantı kesildi. Uçak içerisinde yer alan eğitmen ve öğrencisinden bir daha haber alınamadı. Edinilen ilk bilgilere göre Merkezefendi ilçesi ormanlık alanda bağlantının kaybedilmesi üzerine arama-kurtarma çalışmaları bu bölgede yoğunlaştı. Denizli Valiliği tarafından Altındere Mahallesinde bir koordinasyon merkezi kuruldu." ifadesi kullanıldı.

Farklı alanlardan bilgiler geldiği için Tavas ve Babadağ bölgeleri arasında çalışmalar devam etti.

AKUT Arama Kurtarma Derneği, AFAD’dan gelen destek talebi üzerine Denizli, Manisa, İzmir ve Kuşadası ekiplerinden 42 gönüllüsü ve 1 arama köpeği ile operasyona katılmış ve koordineli bir şekilde arama kurtarma faaliyetlerine devam etmiştir. AFAD koordinasyonunda AKUT ekipleri, DAK, İHH ve itfaiye ekiplerinin yer aldığı operasyonda ekiplerimize ulaşan ilk koordinatlar Babadağ zirve yakınlarında dağın batı yamacında olduğu yönündeydi. Operasyonda gerekli değerlendirmeler yapılarak AKUT İzmir ve Kuşadası ekipleri dağın batı yamacından, Manisa ve Denizli ekipleri ise doğusundan hareket edecek şekilde yönlendirildi. Farklı noktalardan yola çıkan ekipler ihbar edilen koordinatta buluştu, ancak bölgede bir enkaz izine rastlanamadı. Bölgede bir ize rastlanamaması ve havanın kararması nedeniyle ekipler ilk verilen koordinattan ayrıldılar. AFAD’dan alınan bilgi üzerine ilk verilen noktanın yaklaşık 7 km güneyinde yeni bir koordinat belirlendi. Bu noktaya dağ üzerinden direk geçiş olmadığı için ekiplerimiz aşağı inerek farklı bir noktadan yaklaşık 2300 mt yükseklikteki yeni noktaya hareket etmek üzere operasyonu değerlendirdiler, ancak bu noktada da bir ize rastlanmadı. Bölgeden sıcak bilgi akışı takip edildi.

Gece saatlerinde son gelen bilgiler ilk arama yapılan bölgenin 2 km güneydoğusunda bir noktada uçağa ait tekerlerin bulunduğu, arazi araçları ile ekiplerimizin bölgeye hareket edeceği yönündeydi. Hava koşulları nedeniyle belirlenen koordinatlara sabah 05.00’de hareket eden ekipler uçağın enkazına ulaştı. AFAD İzmir ekibi tarafından bulunan enkazdan malesef üzücü haberler geldi. Uçakta yer alan iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı.