Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye’nin 10 katı geliri olan ülkelerin dünyadaki yoksulluk ve zulüm karşısında yalnızca konuşurken, kendilerinin nerede zulüm varsa onun karşısında durduğunu, nerede güçsüz varsa yanında durduklarını söyledi.
Kimse Yok Mu Derneği’nin Denizli Şubesi'nin yeni hizmet binası törenle açıldı. Açılış törenine Bakan Şahin, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kimse Yok Mu Derneği Halkla İlişkiler Koordinatörü Metin Çetiner, Kimse Yok Mu Denizli Şube Başkanı Fahrettin Aytuğ, Şube Müdürü Mehmet Tulunay, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta, Denizli Özel Servergazi Lisesi'nde okuyan Somalili öğrenciler yöresel halk oyunları oynadı. Açılışta konuşan Başkan Aytuğ, Kimse Yok Mu’nun yardım anlayışının insanın vicdanından ve hassasiyetinden beslendiğini ifade etti.
Vali Demir de Denizli’de üretim ve kardeşliğin olduğunu belirterek, “Biz iddia ediyoruz, bu kent Türkiye’de dedikodunun en az olduğu ama insanların yüreklerinde hep iyiliğe koşturduğu bir kent. Bu kentte, bu güzellikler her gün yaşanıyor. Kimse Yok Mu da doğrusu en şahikası oldu.” dedi.
“Niyet hayırsa akıbet hayır olur.” diyerek söze başlayan Bakan Şahin ise Kimse Yok Mu’nun bu anlayışla büyüdüğünü ifade ederek, “Gönlünü koyduğun zaman, 780 bin kilometrede değil, 74 milyonda değil, Somali’ye, Pakistan’a, dünyanın en uzak bölgelerine gönlünü açtığın zaman nasıl ulaşılabildiğinin göstergesidir.” diye konuştu.
Türkiye’nin, Osmanlı döneminde üç kıtaya hükmetmiş ataların torunları olduğunu vurgulayan Şahin, “Veren el alan elden üstündür’ diyen bir inancın mensuplarıyız. ‘Kimsesizlerin kimi olacağız’, ‘Sessiz yığınların sesi olacağız’ diye yola çıktık. ‘Yasakları kaldıracağız’, ‘Yoksulluğu önleyeceğiz’, ‘Yolsuzluğu önleyeceğiz’ diye yola çıktık. İnsanın doğuştan gelen hakkının en temel hak olduğunu, yaşam hakkını, eğitim hakkını, sağlık hakkının en önemli hak olduğunu, sosyal devlet olarak en alt gelir grubunun üste çıkması için neler yapılması gerektiğini, sosyal devlet olarak mağdurun mazlumun garip gurebanın yanında olarak ancak bu ülkenin kalkınabileceğine inandık.” şeklinde konuştu.
Hükümette bulundukları 10 yıllık zamanın çok bereketli geçtiğini anlatan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılamazları yaptık. Hayal dahi edilemeyenleri beraber başardık. Siz yanımızda olduğunuz için, sizden aldığımız güçle, sizlerden gelen dua ile milletimizin arkamızda durmasıyla, liderimizin büyük bir cesaret, büyük bir vizyonu ve kabiliyetiyle bu günleri yüce Mevlam bize gösterdi. Artık biz gündem belirleyen bir ülke olduk. Artık biz alan el değil veren el bir ülke olduk. Sayın başbakanımızla bu kardeşlerimizin olduğu Somali’ye gittim. 10 gün yatamadım. Böyle bir acı yok. Böyle bir yokluk yok. Yokluğun da bir sınırı olur. Bir çocuğun binlerce sineğin gözünü kapattığı ve gözünü açamadığı bir dünya. Ancak ‘rüyada olabilir’ diyorsunuz. Ama orada yaşıyorsun. Başbakanımızın TİKA aracılığı ile ‘derhal bu yollar yapılsın’, ‘hastaneler yapılsın’ dediği noktada biz vardık. Kimse Yok mu vardı. Türkiye Cumhuriyet devleti vardı."
Dünyadaki zulüm ve yokluğa karşı uluslararası toplumun tepkisinin sadece konuşmak olduğunu anlatan Şahin, şunları kaydetti: “Bizim 10 katımız geliri olan ülkeler yalnızca konuşuyorlar. Ama bu geçmişe sahip olan biz yeniden kalkındık. Yeniden şahlandık. Yeniden ayağa kalktık. Kendimize geldik. Gücümüzü birleştirdik. Nerede zulüm varsa onun karşısında duruyoruz. Nerede güçsüz varsa, haklıysa yanında duruyoruz. Kimse Yok Mu’nun bugün açılışı hayırlı şeyler. İnsan olma böyle bir şey. İnsan olma gönlünü verebilme, elindekini verebilme, sevgisini verebilme, cebindekinin 40’da birini verebilmedir. Kapitalizmde, bu dünya düzeninde nasıl yoksulluk giderilecek? Bu acımasız dünya düzeninde. Yılda 5 milyon insanın temiz suya ulaşamadığı, 5 yaşında binlerce milyonlarca çocuğun öldüğü dünyada, ancak bu duyguları ayakta tutarak bu işi başarabiliriz. Bu duyguları beraber güçlendireceğiz. Niyetimiz hayırlı, akıbetimiz hayırlı olacak. Dualar berekete dönüşecek. Kimse Yok mu sorusunun cevabı ‘biz varız’, ‘hep beraber varız’ diyeceğiz."
Konuşmaların ardından, Bakan Şahin’e, Somalili öğrenciler çiçek verirken, Kimse Yok Mu Derneği Halkla İlişkiler Koordinatörü Metin Çetiner de plaket takdim etti. Dernek kurdelesi, Bakan Şahin ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Şahin, Kimse Yok Mu Derneği’nin ihtiyaç sahibi aileler için oluşturduğu mağazayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.