Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneğince (DETGİS) ilan edilen "6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü"nün dördüncüsü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkan Yardımcısı İsa Dal, Bayramyeri Meydanı'nda düzenlenen törende, Türk havlusunun dünya çapında çok önemli değer haline geldiğini belirtti.

Yoğurt, kahve, döner gibi bazı değerlerin, bir yerlere kaptırıldığını ileri süren Dal, "Fakat havlumuzu kaptırmaya niyetimiz yok. Dünya, Türk havlusunu seviyor ve biliyor. Denizli'de pekiştirdikten sonra önümüzdeki yıllarda havlunun üretildiği ve kullanıldığı her yerde bu etkinlik, düzenlenecek. Gaziantep, Bursa, Kahramanmaraş ve Kayseri'de havlu üretiliyorsa öncelikli olarak oradan başlayacak."

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise kentin en önemli sektörlerinin başında tekstilin geldiğine dikkati çekerek, sektörün de en önemli kalemleri arasında yer alan havlu ve bornozun geleneksel şölen havasında tanıtımının yapılmasını, çok anlamlı bulduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Bayramyeri Meydanı'ndan başlayan kortej yürüyüşü, Delikliçınar Meydanı'nda son buldu. 

Yürüyüş sırasında bornoz giyerek korteje eşlik edenler, renkli görüntüler oluşturdu, güne özel üretilen 15 bin havlunun dağıtımı sırasında zaman zaman izdiham yaşandı.