Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Denizli Tarım ve Hayvancılık Platformu tarafından Bayramyeri Meydanında halkımızın süt tüketimini teşvik etmek ve sütün faydaları konusunda halkımızı bilgilendirmek amacıyla ‘’ Süt ve Ayran İkramı ile Süt Hakkında Bilgilendirme’’ etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Pamukkale İlçesi Kaymakamı Veysel Beyru, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Şehla Ekinci, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Pamukkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Çalış, Denizli Süt Üreticileri Birliği Müdürü Hakan Kılıç, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çomak, HAYKOP Başkanı Mehmet Varol, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, Gıda Mühendisleri Odası Denizli İl Temsilcisi Esin Aysan, Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı. 

Dünya Süt Günü dolayısıyla günde en az bir bardak süt içmek gerektiğini söyleyen İl Müdürü Kutlu yaptığı açıklamada: “Süt sahip olduğu vitaminler, mineraller, enzimler ve proteinlerin yapı taşı olan aminoasitleri içeren besin değerleri açısından mucizevi bir etkiye sahiptir. 
Başta gelişme çağındaki çocuklarımız olmak üzere, herkesin vücudu için gerekli olan süt, vazgeçilmez tek besin kaynağı olma özelliğine sahiptir. Bu nedenle; büyüme ve gelişme çağında olan çocukların, gençlerin, anne adaylarının, yaşlıların, süt ve süt ürünlerini dengeli biçimde tüketmeleri gerekmektedir. Süt ve süt ürünleri tüketimi kişi başına ABD’ de 292 lt/yıl, Avrupa Birliği Ülkelerinde ortalama 342 lt/yıl, Türkiye’de ise 150 lt/yıl dır. Bu miktarın içme sütü olarak kullanılan kısmı Avrupa Birliği Ülkelerinde 60-170 lt/yıl arasında iken, ülkemizde sadece 24 lt/yıl dır.
Bu nedenle; ilköğretim okulu öğrencilerinde dengeli beslenme suretiyle gelişme oranlarının arttırılması, süt içme alışkanlığının kazandırılması ve süt tüketiminin yaygınlaştırılması amacıyla; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü Okul Sütü Programı uygulamaya konulmdu.

Kutlu, 2015 yılı içerisinde halen yürütülen Okul sütü programı, özel okullar dahil olmak üzere tüm ilkokul öğrencilerini kapsamaktadır. Süt dağıtımına 9 Şubat 2015 tarihi itibariyle başlanmıştır. İlimizde okul sütü dağıtım programı kapsamında 430 okulda 65.400 öğrenciye haftanın 3 günü (Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri), günde kişi başı 200 ml UHT Yağlı Süt dağıtılmaktadır. Okul Sütü dağıtımı okulların kapanacağı tarihe kadar devam edecektir. 
Ulusal politikalarında çocukların sağlıklı gıdaya ulaşmasını, yeterli ve dengeli beslenmesini, sağlıklı olmasını ve eğitimini bir bütün olarak ele alan ülkeler, sağlıklı ve üretken bireylerden oluşan bir topluma sahip olurlar. 

Sağlıklı nesiller, bembeyaz bir gelecek için bebeklikten çocukluğa, ergenlikten yaşlılığa hayatımızın her döneminde süt için süt içirin diyoruz.” 
Uluslararası Sütçülük Federasyonu üye ülkeleri ile beraber 1956 yılında aldığı bir kararla 21 Mayıs tarihini Dünya Süt Günü olarak ilan etmiştir. Amaç; beslenmede çok önemli olan sütün faydalarını öğretmek, süt içme alışkanlığını kazandırmak ve süt tüketiminin artırılmasını sağlamaktır.
Ülkemizde de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca “Süt Tüketimini Artırma Kampanyası” 21 Mayıs 1986 tarihinde başlatılmış olup her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. dedi.