Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli ve Pamukkale’nin geleceği için İzlanda’da Jeotermal Kaynaklı Kentler Birliği'nin düzenlediği toplantıya katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin, İzlanda'da jeotermal kaynakları bulunan şehirlerde incelemelerde bulunuyor. Toplantıda, Pamukkale ve Karahayıt bölgesindeki termal kaynaklar da gündem maddeleri arasında yer aldı. Başkan Zolan ve Başkan Gürlesin'in İzlanda temaslarında, dünya ve Türkiye üzerinde bulunan jeotermal kaynakların verimli kullanımı konuları görüşüldü. Başkan Zolan ve Başkan Gürlesin, ayrıca İzlanda'nın başkenti Reykjavik'deki termal yatırımları da inceledi.  

DENİZLİ’Yİ KONUŞUYORUZ
Toplantılar ve temasların yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden Başkan Gürlesin, “Temaslarımızda, Dünya ve Türkiye üzerinde bulunan jeotermal kaynakların verimli kullanımı konuları masaya yatırılıyor. Ayrıca İzlanda temaslarımız kapsamında Pamukkale ve Karahayıt bölgesindeki termal yataklar da gündem maddeleri arasında bulunuyor. Gözlemlerim ve katıldığımız toplantılarda İzlanda’nın başkenti Reykjavik'de, konut ve işyerlerinin tamamına yakın bir bölümünün jeotermal enerji ile ısındığı bilgisini aldım. Bu konularda şehrimiz için neler yapabileceğimizi belirlemeye çalışıyoruz” dedi.

JEOTERMAL GELECEĞİMİZ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, jeotermal konusunda Denizli'nin çok zengin kaynaklara sahip olduğunu, bunu en verimli şekilde kullanmak için çalıştıklarını kaydetti. Denizli'de jeotermal'in elektrik enerjisi, ısınma ve sağlık turizmi için kullanıldığına dikkati çeken Başkan Zolan, "Denizli jeotermal enerji konusunda çok verimli kaynaklara sahip. Bunu yeterince verimli bir şekilde kullanabilmek için Pamukkale Belediyemizle birlikte el ele vererek çalışma gerçekleştiriyoruz. Dünyanın sayılı jeotermal zengini ülkelerinden biri olan İzlanda da bu çalışmalardan birine imza atıyoruz. Amacımız elimizdeki bu değeri Denizli ve ülkemiz adına ekonomimize daha verimli bir şekilde kazandırmak" dedi.