Aydın’da dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirdi. Düğüne gitmek için motosikletiyle benzin almaya giden şahsı otomobiliyle çarpan şahıs gözaltına alınırken, ölen şahsın yakınları karayolunda sinir krizleri geçirdiler.
Olay, Aydın- Denizli Karayolu İmamköy yol kavşağı yakınlarında gece 22:00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aydın Merkeze bağlı Pınardere Köyü’nde ikamet eden, evli ve 4 çocuk babası 85 yaşındaki Feyzullah Aydın, aynı köydeki yeğeninin sünnet düğününe gitmeden önce plakasız olduğu belirtilen motosikletine benzin almak için yola çıktı. Feyzullah Aydın’ın kullandığı motosiklete, İzmir’den Denizli istikametine gitmekte olan Ramazan Kamas’ın (52) kullandığı 35 ST 554 plakalı otomobil çarptı. Karanlık yolda, motosiklete çarpan otomobil, motosiklet ve sürücüsü Feyzullah Aydın’ı yaklaşık 100 metre sürükledi. Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, Aydın’ın olay yerinde öldüğünü belirledi.
Kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapanırken, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ve jandarma yolu tekrar trafiğe açmak ve ikinci bir kazaya sebebiyet vermemek için yoğun çaba harcadı. Eşi ve oğlu ile birlikte Denizli’ye gitmekte olan Ramazan Kamas olayın şokunu yaşarken, jandarma tarafından gözaltına alındı. Kazayı haber alıp olay yerine gelen Feyzullah Aydın’ın yakınları gözyaşı döküp orta refujda sinir krizi geçirdiler.
KÖYLÜLER SİNYALİZASYON İSTİYOR
Kazayı haber alan İmamköy, Kocagür ve Pınardere Köylüleri olay yerine akın ederken, yıllardır Aydın ile Umurlu arasında bulunan 3 kavşakta sinyalizasyon sistemi yapılmamasına tepki gösterdiler. Aydın Belediyesi’nden çöp hizmeti almak yerine kavşaklara sinyalizasyon sistemi yapmasını isteyen köylüler aynı bölgede her yıl onlarca kaza olduğunu hatırlatıp buna önlem alınmasını istediler.
Kazanın ardından olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı’nın gerekli incelemeleri yapmasının ardından yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.