Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, Azmi Ç ile Tuğba C’nın düğündeki mutluluğu kabusa dönüştü. Düğün sonrası çıkan takı kavgası kanlı bitti.
Edinilen bilgiye göre, Gazipaşalı Nurettin ve Emel Ç çiftinin oğlu Azmi Ç (23), yirmi gün önce Ispartalı Mustafa ve Cahide C çiftinin kızı Tuğba (22)’yı kaçırdı. Bir süre sonra ailelerin barışması üzerine Azmi ve Tuğba çifti için düğün töreni düzenlendi. Düğün pastasının kesilmesinin ardından takı merasimine geçildi. Düğün sonrası damadın ailesi, altın bilezikler ve bir miktar paradan oluşan takıları poşete toplayan gelinin annesi Cahide C’ye engel olmak isteyince tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşünce onlarca kişi arasında arbede çıktı.
Düğün salonunun dışına taşan kavgada, sinirlerine hakim olamayan damadın babası Nurettin Ç, eline geçen taş parçasıyla gelinin kuzeni Mehmet B’ın başına vurdu. Bu sırada erkek tarafından bir grup, gelini olay yerinden kaçırmaya çalıştığı öne sürülen Zafer Ü’in kullandığı 32 AS 535 plakalı aracın önünü kesmeye çalıştı. Araca taşlar atılması üzerine iyice paniğe kapılan Zafer Ü kaçmak isteyince, aracın etrafında bulunan Fevzi Y’ın kolundan, İsmail E’nun da bacağından yaralanmasına neden oldu. Yaralılar, Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Başından aldığı taş darbesiyle ağır yaralanan Mehmet B, hayati tehlikesi bulunduğu için Alanya Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

DAMADIN BABASI GÖZALTINDA
Olay yerine gelen polis, kavgayla ilgili Nurettin Ç ve Zafer Ü’i gözaltına aldı. Geceyi nezarette geçiren şüphelilerden Zafer Ü, Cumhuriyet Savcılığı’nda alınan ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nurettin Ç ise, dün öğleden sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.