Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, yurtiçindeki fuar ve iş gezilerine yurt dışını da eklediklerini belirterek, “Denizli Ticaret Odası olarak 22 üyemize, dünyanın en önemli gıda ve içecek fuarı olan Anuga Fuarı’nda araştırma yapma ve Almanya’nın Köln kentinde sektörel inceleme ve iş gezisi yapma fırsatı sunuyoruz.” dedi.
Başkan Özer, yaptığı açıklamada, Köln’de araştırma ve iş gezisi yapılması amacıyla Denizli Ticaret Odası olarak Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli sektörel inceleme ve iş gezisi organize ettiklerini belirterek, “İş gezisi kapsamında üyelerimiz, Almanya'nın Köln kentinde iki yılda bir düzenlenen Anuga Fuarı’nda araştırma ve inceleme yapacak, bunun yanısıra yeni teknolojileri yakından görme fırsatını yakalayacak. Bu yıl 5-9 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda, fırınlanmış ürünler, tatlılar, pastalar, içecekler, süt ürünleri, dondurma, sağlıklı yiyecekler, hazır yiyecekler, yiyecekleri koruma tekniği ve pişirme ekipmanları gibi ürün ve malzemeler sergilenecek. 32. Anuga Fuarı’na yönelik sektöre mensup üyelerimizden gelen talep doğrultusunda Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri Ali Önal ile Ramazan Çelikkol, Meclis Üyesi Abdullah Baloğlu ile Nevzat Yakı ve 5. Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Küçükçal’ın da aralarında olduğu 22 kişilik bir Denizli Ticaret Odası heyeti oluşturduk. Üyelerimiz fuar dışında Alman Gıda ve Tarım Ürünleri İhracatçıları Birliği (GEFA) ile gelecekteki iş fırsatlarına yönelik bir toplantıda biraraya gelecek.” diye konuştu.  
KOSGEB’in yurt dışı gezisine öncülük etmesinin, iş adamları için büyük kolaylık sağladığını, üyelerinden gelen talepler doğrultusunda bu tür organizasyonlara devam edeceklerini dile getiren Başkan Özer, “Denizli Ticaret Odası olarak yurt dışı mecralarda yeni pazar arayışlarına ek olarak üyelerimiz tarafından oralarda yeni teknoloji ve ürünlerin takibinin yapılmasını önemsiyoruz. Oda olarak, bu tür inceleme amaçlı iş seyahatlerini destekliyoruz. Çünkü gidilen bölgelerde ticarete başlanması, hem ilimiz hem bölgemiz hem de ülkemiz ekonomisine katkı olarak geri dönmektedir. Bunun somut sonuçlarını önceki yıllarda Oda olarak gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda gördük.” şeklinde konuştu.