HABERDENİZLİ.COM

İş dünyası ve finans sektörünün temsilcilerini seminere davet eden Erdoğan, “Çek sahtekarlığıyla mücadele ekonominin tüm dinamiklerinin bilgilenmesiyle mümkün olacaktır. Biz de Denizli Ticaret Odası olarak düzenlediğimiz eğitim semineri ile bu mücadeleye destek veriyoruz” dedi.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) işbiriliğinde hayata geçirilen “Karekodlu Çek “ uygulaması, Çek Kanunundaki değişiklikleri de içeren 6728 sayılı “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun” kapsamında 1 Ocak 2017 itibariyle 01.01.2017 tarihinde zorunlu hale getirildi. Uygulama gereği bu tarihten itibaren bankalarca çek hesabı sahiplerine karekodsuz çek yaprağı verilmemeye başlandı. 
 

AMAÇ SAHTEKARLIKLA MÜCADELE

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, düzenlemenin çek sahtekarlığıyla mücadele için yürürlüğe konulduğunu belirterek, “Karekod sistemi ile lehdarın tüm ödeme geçmişinin ortaya çıkması sağlanacaktır. Bu yolla piyasada çeke duyulan güvenin arttırılması ve karşılıksız çekin engellenmesi amaçlanmakta olup, dolayısıyla karekodlu çek uygulması ile iç piyasaya şeffaflık getirilirken karşılıksız çek sayısının azaltılması ve çek sahtekarlıklarının önüne geçilmesi de hedeflenmektedir” dedi.
 

BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE DAVET

Çek sahtekarlığıyla mücadelede ekonominin bütün dinamiklerinin konu hakkında bilgilenmesinin ve işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurgulayan DTO Başkanı Erdoğan, “Bu çerçevede Denizli Ticaret Odası olarak hem Çek Kanunu’ndaki son değişikliklerin hem de karekodlu çek uygulamasının irdeleneceği ‘Çek Kanunundaki Son Değişiklikler ve Karekodlu Çek Uygulaması’ bir bilgilendirme toplantısı düzenledik. Seminer 24 Şubat Cuma günü saat 14.00 -17.00 saatleri arasında odamız konferans salonunda gerçekleştirilecek. DTO olarak her yenilik hakkında olduğu gibi karekodlu çek konusunda da üyelerimizin bilgilendirilmesi adına düzenlediğimiz seminere iş dünyasının ve finans sektörünün temsilcilerini davet ediyorum. DTO, benzer çalışmalarla çek sahtekarlığıyla mücadeleye destek olmayı sürdürecektir” dedi. 

Bilgilendirme seminerinin açış konuşmasını DTO Başkanı Uğur Erdoğan, yapacak. Seminerde Bankalar Birliği Genel Sekreteri Dr. Ekrem Keskin ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Genel Müdürü Kasım Akdeniz katılımcıları bankacılık sektöründeki gelişmeler ve karekodlu çek uygulaması hakkında bilgilendirecek, soruları yanıtlayacak. Seminer ücretsiz olacak.