Denizli Ticaret Odası tarafından düzenlenen ‘Binalarda doğru izolasyon’ konulu sertifikalı uygulamalı eğitim semineri Denizli Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirildi. Eğitim uluslararası alanda faaliyet gösteren ‘Icopal Wolfin  Bautechnik eğitim uzmanı Daniel Wiegand ve Icopal  Wolfin Bautechnik Türkiye sorumlusu Sayın Meryem Hoşgit tarafından verildi. 

Türkiye olarak enerjide dışa bağımlı bir ülke olduklarını belirten Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer “Enerji en kıt ve stratejik bir kaynaktır. Üretimimizin en önemli girdilerinden biri olan enerjiyi üretmek kadar etkin ve verimli kullanmanın da önemli olduğunu vurguladı. 

Denizli Ticaret Odası olarak enerji verimliliği, izolasyon ve yalıtım konularına önem verdiklerini kaydeden Başkan Özer “Odamız, Enerji Verimliliği Derneğinin üyesidir. İlimizde bu bilincin yerleştirilmesi ve sürdürülmesi faaliyetlerine Odamızca da destek verilmektedir. Yalıtım/İzolasyon konusunda Denizli Ticaret Odası olarak, Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, yurt dışı eğitim boyutu da olan, eğitim amaçlı bir AB projesi hazırlayıp sunduk. Bunun ön kabulü gerçekleşti ve sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.   

İzolasyon sayesinde mekânın soğuk, sıcak ve nemden korunarak tasarruf sağlandığını belirten Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özkan Haybat “İşte bu noktada enerjinin verimli kullanılması, kayıpların en aza indirilmesi ve sağlayacağı tasarruf ve konfor gittikçe önem kazanmaktadır” dedi.

Almanya’dan ve Türkiye’den tam donanımlı bir ekiple eğitime geldiklerini söyleyen Türkiye temsilci Meryem Hoşgit, “Toplantımız gün boyu devam edecek, toplantı sonunda da vermiş olduğumuz eğitim, uygulamalı olduğu için katılımcılara sertifika vereceğiz. Avrupa’da bu tür eğitimler çok sık verilmektedir. Bizim de kendi bünyemizde çok sık aralıklarla verdiğimiz eğitimlerimiz var. Bundan sonra da bu tür eğitimler vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.