Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte TOBB-Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Küresel Girişimcilik Programı (GEP) çerçevesinde düzenlenen toplantıya katıldı.
ABD Programı hakkında bilgiler veren Başkan Özer, bir dizi toplantılar öncesinde ABD Türkiye Büyükelçisi Namık Tan ile ortak bir toplantı yaptıklarını, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile bir toplantının olacağını ancak rahatsızlığı dolayısıyla TOBB heyeti olarak Dışişleri Başkanlığı müsteşarı ve eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ile birlikte bir dizi toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Daha sonra ekonomik ilişkilerden sorumlu ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Jose Fernandez ile bir araya gelinerek, Türkiye-ABD ekonomik ilişkilerinden bahsedildi. ABD Ticaret Odası'nı ve Türk Amerikan Birliği de ziyaret edilerek karşılıklı işbirliği görüşmeleri aktarıldı." dedi.
Gerçekleştirilen bir dizi toplantılar hakkında açıklama yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, temaslarla ilgili yaptığı açıklamada, özellikle Ortadoğu bölgesinde girişimcilik programlarının gelişmesi, eğitim ve buna bağlı olarak inovasyonun gelişmesi noktasında yaptıkları çalışmalardan bahsettiklerini anlattı. Türkiye'nin en hızlı büyüyen 25 şirketini seçtiklerini hatırlatan Hisarcıkloğlu, ABD'de, bu şirketleri ABD şirketleriyle bir araya getirme fırsatı bulduklarını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, ABD ve Türk firmalarının üçüncü ülkelerde işbirliğine gitmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Bu konuda karşılıklı iki tarafın da yapacağı ev ödevleri var. Bu coğrafyayı bizden iyi bilen yok, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı bizden iyi bilen yok. Amerikan firmalarının tecrübeleri, teknik kapasiteleri ve finansman imkanları var. Bizim tecrübemizle onları bir araya getirip birlikte üçüncü ülkelerde hangi sektörlerde işbirliği yapabiliriz, buna bakacağız."