Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Denizli İşadamları Derneği (DİAD) üyeleri, Vali Abdülkadir Demir başkanlığında Kazakistan’da Denizli’yi tanıttı. Üç gün süren Kazakistan’daki fuar, araştırma ve inceleme iş gezisi, Denizli’de üretilen tekstil ve tekstil ürünlerinin tanıtımı ve pazar payının artırılması, potansiyel girişimcilerin Kazakistan ekonomisi hakkında ve sektörel bilgi edinmesi, iki ülke iş âlemi ve kurum temsilcilerinin tanışma ve görüşmelerinin sağlanması amacıyla düzenlendi.

Gezide Vali Demir’in yanısıra DTO Başkanı Necdet Özer, Başkan yardımcıları İmran Eraslan ve Hüseyin Memişoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Salih Sarıkaya ve M.Kurutuluş Sarıkaya, DİAD Başkanı Erdem Aydın ile dernek üyelerinden oluşan heyet, ilk olarak Almatı şehrinde düzenlenen 7. Homedeco Tekstil Fuarı’na katıldı. Türkiye’den 70 firmanın bulunduğu fuarın açılışı, DTO Başkanı Özer tarafından Almatı Ticaret ve Sanayi Odası fuar yetkilileri ve diğer vatandaşların katılımıyla yapıldı. Özer, burada yaptığı konuşmada, “Tekstil, kumaş, ev tekstili, mobilya ve iç dekorasyon sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri biraraya getiren Homedeco Fuarı, Denizli-Kazakistan işbirliği adına bir fırsattır. Teknolojik yeniliklerin sergilendiği, hem ithalat hem ihracat potansiyellerini bünyesinde barındıran bu fuar, ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına çok önemli bir yere sahip olacaktır.” dedi.

‘KAZAKİSTAN, TÜRK YATIRIMCILARI BEKLİYOR’

Kazakistan incelemeleri kapsamında ikinci gün Denizli heyeti, Almatı Valisi Ahmetzhan Esimov’u ziyaret etti. Vali Esimov, Almatı’da yatırım yapan Türklerden çok memnun olduklarını, işlerini kolaylaştırmak için çeşitli düzenlemeler yaptıklarını, Denizlili yatırımcıları da beklediklerini söyledi. Vali Demir ise yatırımcıların buradaki başarılarının ve imkânlarının çok iyi olduğunu, Kazakistan ile ilişkilerin Türkiye için çok büyük önem taşıdığını vurguladı. Denizli’nin sanayisi ve Pamukkale hakkında da ayrıntılı bilgi veren Demir, Esimov’u ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti. Ziyaret sonunda Almatı Valisi, Denizli heyetine çeşitli hediyeler takdim ederken Vali Demir, Özer ve Aydın da Denizli’yi simgeleyen hediyeler verdi.