Denizli Ticaret Odası, Heimtextil Fuarı’nda umutlu döndü 
Denizli Ticaret Odası, her yıl olduğu gibi bu yıl da, tetkik ve inceleme yapmak üzere Almanya’nın Frankfurt kentinde 8-11 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenen Heimtextil Fuarı’na katıldı. Denizli Valisi Abdülkadir Demir başkanlığında, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer ile yönetim kurulu üyelerinden oluşan Denizli heyeti, fuarda stand açan 44 Denizlili firmayı ziyaret etti. 
Fuarla ilgili değerlendirme yapan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli’nin tekstilde artık Türkiye'nin lideri olduğunu, tekstilin başkenti konumunda olduğunu vurguladı. Heimtextil Fuarı'nda Denizlili firmaların ürünlerini sergileyerek adeta ihracat kapısını araladıklarını belirten Vali Demir, "Fuarın hem Denizli, hem Türkiye hem de dünya için önemli bir fırsat olduğunu gördük" dedi.
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer de, fuarda Türkiye’den 163 firmanın stant açtığını belirterek, "Bunların 56’sı Bursa’dan, 45’i İstanbul’dan, 44’ü Denizli’den, 21’i de diğer illerden oluşmaktadır. Dinamik girişimcisi, sanayici ihracatçı firmalarımızın Bursa ve İstanbul’dan sonra üçüncü sırada yer almaları bizleri gururlandırmıştır. Fuarda ilimiz firmalarının bulunduğu standlarda, yoğun bir ziyaretçi akını olduğunu gördük ve firmalarımızın, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da morallerinin yerinde olduğunu ve geleceğe umutla baktıklarını gözlemledik. Gerek ülkemizi gerekse ilimizi temsil eden firmalarımızı tebrik ediyoruz" dedi.
Denizli heyeti, Frankfurt yakınlarında termal bir merkez olan Bad Orb’da tetkik ve inceleme yaptı. Toskana Termal kaplıcalarını inceleyen heyete, Kaplıca Genel Müdürü Musia Heike Bus bilgiler verdi. Kubbe şeklindeki yapıda, kulaklar termal su içindeyken müzik dinletisini içeren bir hizmet verildiğini, bu şekilde özellikle kaplıcaların gençlere sevdirilmeye çalışıldığını aktaran Bus, "Bu şekilde hafta içi akşamlar, hafta sonları veya özel günlerde partiler düzenleniyor. Yaklaşık 12 bin metrekare toplam alanın 800 metrekaresini kapalı ve açık havuzu oluşturuyor. Termal yanında otel, sauna, wellnes ve fitness hizmetleriyle müşterilerimize farklı seçenekler sunuyoruz. Yıllık yaklaşık 200 bin ziyaretçimiz var.Ayrıca tesiste aksiyon havuzu, soyunma dolapları, kafeterya ve sauna da bulunmaktadır" diye konuştu.