HABERDENİZLİ.COM

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in imzalarıyla Nefes Kredisinin başladığına değinen Başkan Tefenlili açıklamasında:

“Eşi benzeri görülmemiş bir salgına karşı devlet ve millet olarak canla başla mücadele ediyoruz. Sağlık alanında başarılı bir çizgide ilerliyoruz, ekonomimizi de ayakta tutmak için tüm önlemleri alıyoruz. Bu kapsamda üyelerimiz için TOBB’un öncülüğünde Nefes Kredisini başlattık. Üyelerimiz bizden alacakları Faaliyet Belgesiyle Denizbank şubelerine giderek kredilerini alabilecekler. Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan tüm üyelerimiz krediden yararlanabilecek. Cirosu 3 milyon TL’ye kadar olan üyelerimiz azami 50.000 TL, cirosu 3 milyondan 25 milyon TL’ye kadar olan üyelerimiz de 100.000 TL kredi kullanabilecek. Kredilerin faiz oranı yüzde 7,50 olacak ve 2020 yılında ödeme yapılmayacak. Vadeler 2021 Ocak’tan itibaren 12 eşit taksitte olacak.

Kredi kullanacak üyelerimizden vergi-sgk borcu yoktur yazısı istenmeyecek. İlave maddi teminat olmayacak. 50.000 TL için 150 TL, 100.000 TL için 300 TL masraf dışında hiçbir masraf olmayacak. Tüm sektörlerimizin yararlanacağı kredinin üyelerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.