Federal Demokratik Etiyopya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh ve Yatırım-Ticaret Müşaviri Terefe Haile Eggu’nun Denizli Sanayi Odasına gerçekleştirdiği ziyarette, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar, Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu ve Sanayi Odası üyesi firma temsilcileri hazır bulundu. 

Büyükelçi Ayalew Gobezie Workneh, Afrika’nın politik merkezi Etiyopya’nın hem iç hem dış pazar imkanlarından söz ederek, yabancı yatırımları desteklemek adına uyguladıkları teşvik politikalarına değindi. Stratejik konum, makroekonomik istikrar, kolay yatırım prosedürleri, iklimin uygunluğu ve halkın konuksever yaklaşımı gibi pek çok sebepten dolayı Etiyopya’da yatırım fırsatlarının değerlendirilebileceğinin altını çizen Workneh, Denizlili sanayicilerle tanışmaktan ve Etiyopya’ya davet etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Etiyopya Ankara Büyükelçiliği Yatırım ve Ticaret Müşaviri Terefe Haile Eggu, yaptığı sunumda detaylı olarak Etiyopya’da öncelik verdikleri yatırım alanları, vergi muafiyetleri ve diğer mali teşviklerden bahsetti. Eggu, Etiyopya’nın güvenli ve emin bir ülke olduğunu vurgularken, ucuz ve eğitimli işgücünün yanı sıra geniş dış pazar fırsatlarının mevcut olduğunu sözlerine ekledi. 

Büyükelçi Workneh ve beraberindeki heyet, Denizli Sanayi Odası ziyaretinin ertesinde, Tekstil, Hazır Giyim Makineleri, Kimyasalları ve dijital Tekstil Baskı Teknoloji Fuarı’nı gezdi. Fuarda, Denizli Sanayi Odası stant alanına da uğrayan Büyükelçi’ye Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar ve Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu eşlik etti.