HABERDENİZLİ.COM

Keçeci, mesajında daima özverinin ve sevginin kaynağı olan kadınlarımızın, ülkemizin gelişmesinde büyük emekleri bulunduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

Kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Her alanda eğitimli ve becerikli kadın, geleceğin daha sağlam temeller üzerine oturtulmasında önemli bir güçtür. Toplumların büyümesi ve gelişmesi adına üstlendiği görevi en güzel şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olan kadınlarımız, gelecek nesillerin yetişmesinde en etkili unsurdur. Günümüzde kadına toplumsal hayat içerisinde verilen önem, gelişmiş toplumların özelliklerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Kadınlar Türkiye nüfusunun %49,8’ini yani yarısını oluşturuyor. Eğitime baktığımızda, geçmiş yıllardan bu yana kız çocuklarımızın eğitimi konusunda oldukça yol katedildiğini görüyoruz. Özellikle ilkokul çağında durum kız çocuklarımızın lehine dönmüş durumda. Ancak hem yaşamda hem de eğitimde erkeklerle eşit oranda yer bulan kadınlarımızı çalışma ortamında görememek bizi üzüyor. Kadın istihdamı, bir ülkenin kalkınması için olmazsa olmaz şartlardan biridir. Türkiye’de erkeklerin istihdam oranı %65,6 iken kadınlarımızın istihdam oranı %28,9 ile oldukça düşük bir seviyede. Doğuştan yönetici olduğuna inandığım kadınları iş dünyasında yönetici pozisyonlarında görememek de beni hem şaşırtıyor hem de üzüyor. Türkiye’de şirketlerde üst düzey ve orta kademe yöneticilerde kadınlarımızın oranı %17,3. Ne yazık ki kadınlarımız cam tavanı aşamıyorlar. Eğitimde gösterdiğimiz çabayı kadın istihdamında da göstersek kısa zamanda ülke olarak kazanacağımız çok şey olduğuna inanıyorum. 

Ekonomik alanda daha fazla kadının yer almasını, toplumsal cinsiyet eşitliğinin her alanda sağlanmasını ve kadına şiddetin olmadığı bir geleceğe sahip olmamızı dileyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.