HABERDENİZLİ.COM

Meclis üyelerine yönelik konuşma yaparak Denizli’nin güncel ekonomik verilerini değerlendiren DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İ. Okan Konyalıoğlu, 2018 yılının genel bir değerlendirmesini yaptı.
Toplantıda Meclis Üyelerine yönelik bir sunum yapan Konyalıoğlu, geçen yıllara göre 2018 yılında gerçekleşen Denizli ihracatındaki değişim. Denizli’nin gayrisafi yurtiçi hasılasındaki değişimler. Denizli’nin istihdamındaki değişim, genç işsizlik, İŞKUR’a yapılan işsizlik ödeneğindeki başvurular. Denizli sanayisindeki elektrik tüketimi. Yıllara göre Denizli Organize Sanayi Bölgesindeki doğalgaz kullanımındaki değişim. Denizli’de kullandırılan toplam nakdi kredilerin sektörel dağılımı. Türkiye ve Denizli’deki takipteki kredilerin sektörel dağılımı. Geçen yıllara göre 2018 yılındaki karşılıksız çeklerin sayısı ve tutarı ve sanayi üretim endeksleri değerlendirildi.
     
Ayrıca toplantıda Ege Linyit İşletmesinden kömür temini esnasında yaşanan bazı problemlere ve Denizlili sanayicinin yaşadığı genel sorunlar konuşuldu. Belirli aralıklarla artan elektrik ve doğalgaz zamlarından dolayı sanayicilerin kömür kullanımı arttı. Dolayısıyla Türkiye Kömür İşletmeleri’nin verdiği kömür tahsisleri ise sanayiciye yeterli gelmemeye başladı. Bu nedenle sanayiciler, bu konudaki taleplerinin bir an önce çözüme kavuşmasını talep ettiler. Bu ve bunun gibi meselelerin çözümlenmesi için gerekirse ayrıca bir komite kurulmasını dile getirdiler. 

Toplantıya katılan 10. ve 16. Meslek Komiteleri de kendi sektörleri ile ilgili sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdiler.