HABERDENİZLİ.COM

Kurumumuz tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü diğer sektörlerin de itici sektörü olmuştur. Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır.

Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır.

Denizli’nin 2050 Yılı İçmesuyu İhtiyacını Karşılıyoruz…
Denizli şehir merkezi ve civar yerleşelim yerlerinin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılamak için Akbaş Barajını inşa ettiklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’Şimdi de 52,3 km’lik isle hattı ve modern bir içmesuyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. İçmesuyu isale hattının ve arıtma tesisinin inşaat çalışmaları devam ediyor. ‘dedi.

Denizli’ye 15 Baraj ve 8 Gölet İnşa Ettik
Denizli su kaynaklarını en güzel şekilde değerlendirerek vatandaşlarımızın istifadesine sunmak gayesiyle son 16 yılda hasretle beklenen baraj ve göletleri bir bir hizmete aldıklarını belirten Genel Müdür Aydın, ’Son 16 yılda tamamladığımız 15 baraj ve 8 gölet ile vatandaşlarımızın yüzünü güldürdük. Hizmete aldığımız barajlardan bir tanesi ülkemizin de en önemli barajlarından biri olan Cindere Barajıdır. 107 metre yüksekliğindeki bu baraj ile yıllık 88 milyon kWh enerji üretilmektedir. Denizli’ye kazandırdığımız bir başka barajımız da rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun hatırasını yaşatmak için adını verdiğimiz Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Barajıdır. Su kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz. Denizli’de kalkınmayı hızlandıracak, il’de sulamayı ve ziraatı geliştirecek 3 baraj ve 5 gölet daha inşa ettiklerini açıkladı.

Denizli’de Bütün Münbit Arazileri Sulayacağız… 
Diğer taraftan son 16 yılda inşa ettikleri sulama projeleri ile 830.407 dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını ve böylece Denizli’de ziraatı bir adım daha ileri taşıyarak çiftçilere yıllık 988 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladıklarını vurgulayan Aydın, ’Sulamaya açtığımız bu alanın haricinde 13 sulama tesisinin de inşaatları devam etmektedir. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden sulama tesisleri ile 109.620 dekar münbit araziyi daha sulamaya açacağız.

Yenicekent İletim Kanalı Hizmete Girdi… 
Denizlili çiftçilerimizin hasretle beklediği Yenicekent İletim Kanalını Allaha şükür tamamlayıp biz hizmete aldık. İletim kanalı, pompajla sulanan 105.000 dekar araziye Cindere Barajı’ndan cazibe ile suyu iletiyoruz. Ayrıca sulama şebekesi yeni yapılacak olan takriben 44.000 dekar arazi daha bu kanal vasıtasıyla sulanacaktır. 
Takriben 16 km uzunluğundaki bu kanal ile birlikte pompajla sulanan alanların cazibeli olarak sulanması neticesinde çiftçilerimiz çok büyük elektrik masrafından kurtulmuştur. ‘dedi.

Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve Toprağımızı Koruduk…
Genel Müdür Aydın son 16 yılda inşa ettikleri 86 adet taşkın koruma tesisi ile Denizli şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 105.490 dekar araziyi taşkınlardan koruduklarını ve 10 adet taşkın koruma tesisinin de inşaatı devam etmekte olduğunu açıkladı.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.