HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.  

Denizli-Buldan Ovası Sulaması Arazilerinin Akgedik ve Ballık Dereleri Islahı İşi Kapsamında Çalışmalar Devam Ediyor.

DSİ olarak son 16 yılda Denizli'de inşa ettikleri 86 adet taşkın koruma tesisi ile; Denizli şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 105.490 dekar arazinin taşkınlardan korunduğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "İklim değişikliklerinden kaynaklanan su baskınlarını önlemek maksadıyla gece gündüz demeden çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda toplam 5 bin 637 metre uzunluğunda yapılacak olan Ballık deresi ıslah kanalının 1.650 metresi beton kaplama olmak üzere tüm kazıları, Ballık deresi üzerinde yer alan tersip bendi imalatı ile Kızılyar deresi tersip bendi imalatı, toplam 16 adet menfezden 13 adedi, 73 adet britten 61 adedi, Sifon yapısı ve çevirme yapısı tamamlandı. Harçlı kargır duvarlı kanal imalatı ise devam etmektedir. Bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan proje ile 1.250 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunacaktır." dedi.

Genel Müdür Aydın, "Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

devlet su işleri

devlet su işleri

devlet su işleri

devlet su işleri