Down Sendromu Derneği, kuruluşunun üçüncü yılında, üçüncü kez "Biz buradayız!"demek için İzmir Karşıyaka’da dünyanın dört bir yanındaki organizasyonlarla eş zamanlı yürüyüş gerçekleştirdi.
Ulusal Down Sendromu Derneği üyeleri, Türkiye'de her yıl olduğu gibi bu yıl da farkındalığı artırmak, downluların hayattaki konumlarına dikkat çekmek ve onların da var olduğu gerçeğini unutmamak için Karşıyaka Çarşı’da bir araya geldi. Saat 15.00’te İstanbulla eşzamanlı olarak yürüyüşe geçen down sendromlular ve dernek üyeleri, müzikle ve bol balonlu bir yürüyüşle dikkatleri üzerine çekti. Karşıyaka İskeleye kadar yürüyen yaklaşık 5 bin kişi, burada çeşitli dans gösterileri ve oyunlar yaparak vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı.
Down sendromu hastalığının milliyet, ülke, sosyal ya da ekonomik farklılık gözetmeden her 800 doğumda bir görüldüğünü anlatan Ulusal Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Altunel, şöyle konuştu: “Bununla birlikte, özellikle 0-3 yaşından itibaren uygulanan düzenli ve disiplinli eğitim programları ile down sendrom’lu insanlar da pek çok başarıya imza atarak, toplum içinde anlamlı hayatlar kurabiliyor. Eğitim programları sayesinde down sendromlu çocuklar lise hatta üniversite bitirip ikinci bir dil öğrenebiliyor, çalışabiliyor.”
“Gerçek dostlar kromozon saymaz” diyen Ulusal Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Altunel, yaptıkları etkinliklerle down sendromlu insanların da mutlu, bağımsız, üretken, toplumla bütünleşen bir yaşam kurabileceklerini sözlerine ekledi.