Personellerin daha rahat ve güvenliği için soyunma dolabına ihtiyaçları vardır. Eşyalarını saklamak , kıyafetlerini asmak ve iş kanununa göre her personelin kendin ait dolabı olması gerekir. İş yerleri , atölye , spor salonları , alışveriş merkezleri , otogarlar vs. daha nice yerlerde kullanılan bu dolapların iki temel amacı vardır. Personellerin ya da spor salonuna gelen müşterilerin eşyalarını saklamak ve kıyafetlerini asmaktır. Bu iki amaç dışında başka kullanıma uygun değillerdir.

İnsan sirkülasyonunun fazla olduğu yerlerde genellikle metal soyunma dolabı tercih edilmektedir. Sağlamlık ve güvenlik açısından daha güvenilirdir. Ahşaptan yapılan dolaplara göre daha dayanıklıdır. Metal soyunma dolapları dışarıdan veya yangına karşı daha dayanıklıdır. Bu dolaplar genelde 0.70 mm kalınlığında olup Ereğli sacından üretilmektedir.

Metal personel soyunma dolabı kapılarında havalandırma panjuru , isimlik ve ayakkabılık bulunmaktadır. Asma kilit sistemine sahiptir. Her personelin kendine ait dolabı ve kilidi olacaktır. Bu sayede personeller eşyalarını ve kıyafetlerini güvenle bırakıp iş başı yapacaktır.

Çelik soyunma dolapları 5 farklı modelden oluşmaktadır. Bu modeller , Tek Kapılı , İki Kapılı , Üç Kapılı , Dört Kapılı , Altı Kapılı Soyunma Dolabı şeklindedir. Bu modelleri personel sayınıza göre ya da müşteri sirkülasyonuna göre tercih etmelisiniz. Bu sayede personellere ve müşterileri tatmin etmiş olur.

Çelik soyunma dolapları dışında en çok tercih edilen dolap modeli dosya dolabı modelleridir. Bu modeller genellikle ofis veya büro gibi yerlerde kullanılır. Dosya dolaplarının ilk olarak kullanım amacı evrakları saklamak içindir. Bunun dışında da kullanım amacı farklı şekillerde olabilir. Ağır metal malzemelerini veya temizlik malzemelerini saklayabilirsiniz. Kilitli metal dolaplar eşya saklamanın en ucuz yoludur.

Günümüz koşullarında evden çalışma şekli yaygınlaştığı için evdeki düzeni de sağlamak gerekiyor. Evrakların dağınık şekilde masada durması veya kaybolmaması için dosya dolabı modellerine ihtiyaç duyulmaktadır. Evinizin veya ofisinizin dizaynına göre dosya dolabı tercih edebilirsiniz. Dosya dolapları 4 raf 5 gözden oluşmaktadır. Bu rafların taşıma kapasitesi 20-25 kg arasındadır. Dosya dolaplarını genellikle ofisler ve bürolar tercih etmektedir. Fakat günümüzde evlerde kiler dolabı olarak kullanılır.

Ayrıca toplu konutlarda otoparklarda araç eşyalarını saklamak için de kullanımı mevcuttur. Metal dosya dolapları yalnızca klasör ve arşivlemek amacıyla kullanılmaz. Malzeme saklamak için de kullanılır. Atölyelerde kalıplar, takımların kaybolmasını önlemek için kilit metal dolap dolaplara ihtiyaç bulunmaktadır. Çelik eşya alanında dosya dolapları uzun zamandır kullanılmaktadır. Demonte olarak üretilen dosya dolapları, kaynaklı dolaplara göre daha kısa ömürlüdür. Metal arşiv dolapları, klasör dolabı amacıyla kullanılır. İçindeki seyyar raflara mavi ve kırmızı renkli klasörler saklanmaktadır. Kilitli çelik dolaplarda ispanyolet kilit mekanizması bulunur. Kapaklar sağa ve sola açılır çelik dolap içindeki evraklar güvenle saklanır.

Fabrikalarda takımların asılması ve masa üzerinde çalışma imkanı sağlayan çalışma tezgahı modelleri birinci ihtiyaçlardır. Şöyle ki bir atölyede mutlaka tornavida, çekiç gibi takımlar kullanılmaktadır. Bu takımların kaybolmasını önlemek için çalışma tezgahları son derece ideal ürünlerdir. Çekmeceli ve dolaplı metal takım tezgahları profil metal kasaya sahiptir. Demonte veya kaynaklı olarak üretimi mevcuttur. Üzerinde aydınlatma mekanizması ve priz grupları gibi seçenekleri mevcuttur. Çalışma tezgahı modellerini yakından görmek için yandaki adresten iletişim bilgilerine ulaşınız.

Soyunma dolabı ve dosya dolabı satın almak istiyorsanız Engin Metal’i tercih edebilirsiniz. Bu firma yıllardır bu sektörde ve müşterilerin memnuniyeti için çalışmaktadır. Bilgi için mail ya da telefonla Engin Metal’e ulaşabilirsiniz.