Denizli'de geleneksel hale gelen Dostluk için Güvercin Salım etkinliği, Denizli Güvercin Yetiştiricileri Derneği  tarafından organize edildi. Yoğun katılım ile Fatih Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte güvercin yetiştiricileri beyaz güvercinlerini dostluk için gökyüzüne saldı.

Denizli Güvercin Yetiştiricileri Dernek Başkanı Sırrı Yıldırım, etkinliğin devam edeceğini belirterek, “Güvercin yetiştiricisi arkadaşlarımız barış, birlik, beraberlik mesajı vermek için Denizli Güvercinlerinden, dolapçı güvercinimizin salımını gerçekleştiriyoruz. Birlik ve beraberlik için havaya gökyüzüne dostluk ve kardeşlik adına 500 adet dolapçı güvercini saldılar. Katılan herkese teşekkür ederim” dedi. 

Güvercin yetiştirici Rıdvan Yeşil ise, “Geleneksel Fatih salımı için toplandık. Aktepe, Dokuzkavaklar Mahalleleri olarak geldik. İnşallah kuşlarımız sağ salim evlerine ulaşır. Tutakçı arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi. Güvercin yetiştiricisi Soner Arıkan dostluğunu pekişmeye devam ettiğini belirterek “Fatih Mahallesinde geleneksel olarak yaptığımız için dostluk amaçlı, birlik beraberliğimiz belli olsun diye her sene bu etkinliği yapıyoruz. Mutluyuz, en azından dostluğumuz bozulmuyor” dedi. 

Aynı anda doğaya bırakılan beyaz güvercinler evlerin çatılarına kondu, havada renkli anlar oluşturdu