Muğla’nın Fethiye ilçesinde freni patlayan midibüsün takla atması sonucu 2’si ağır 8 kişi yaralandı. Yolda geçen diğer sürücüler, eline geçirdiği örtülerle araçta yola savrulan ve soğuktan donmak üzere olan yaralıların imdadına koştu.
Kaza, Fethiye’ye bağlı Esenköy köyü Motokros Kavşağı’nda akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 7 yolcusuyla Antalya’dan Fethiye’ye doğru çıkan Ertan Ç. idaresindeki 48 FV 936 plakalı midibüs, Motokros Kavşağı’na geldiği sırada son ön tekerleği patladı. Zikzaklar çizerek ilerleyen midibüs kontrolden çıkarak takla attı. Yan yatan midibüs, bir süre sürüklendikten sonra orta refüje çarpıp tekrar kendi istikametinde dört teker üzerine kalktı.

YARALILAR DONMAKTAN SON ANDA KURTULDU
Kazada araçta bulunan sürücü Ertan Ç. ile birlikte 7 yolcu yaralandı. Midibüsün takla attığı sırada kırılan camlardan dışarıya fırlayan yaralılardan bazıları karayoluna savruldu. Araçta sıkışan ve çevreye savrulan yaralıların imdadına yoldan geçen diğer sürücüler yetişti. Bir taraftan kazayı polis ve 112 Acil Servis ekiplerine haber veren vatandaşlar, diğer taraftan ellerine geçirdikleri battaniye ve örtü malzemeleriyle yaralıların imdadına koştu. Yoldan geçen araçlardan temin edilen örgülerle üzerleri örtülen yaralılar, 0 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında soğuktan donmaktan kurtarıldı.
Hurdaya dönen midibüsün içerisinde sıkışan yaralılar, Fethiye Belediyesi Oto Kurtarma ekiplerinin yoğun gayretleri sonucu sıkıştıkları yerlerden kurtarıldı. Yaralılar ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi ve özel hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. 8 yaralıdan 2’sinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kaza sırasında karşıdan karşıya geçmek için motosikleti ile beklemekte olan Mehmet Demir, bir patlama sesi duyduğunu belirterek, “Sesin geldiği yöne baktığımda zikzak çizerek gelen bir aracın olduğunu gördüm. Bir süre sonra takla atıp sürüklenmeye başladı. Sonra orta refüje çarpıp yeniden dört teker üzerine kalktı. Yaralılar çevreye savruldu. Yoldan geçen sürücülerle birlikte yaralıların yardımına koştuk” dedi.
Kaza sonrası Antalya-Fethiye karayolu bir süre trafiğe kapalı kaldı. Jandarma ve polis ekipleri başka bir kazanın yaşanmaması için çevrede önlem aldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.