Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akbük beldesinde çadır cafe işletmeciliği yapan Fuat Yalçın, ‘Dondurmam Gaymak’ filminde anlatılan hikayenin bir benzerini yaşadı.
Yalçın, çadırına sezon için 1200 kilogram dondurma stoku yaptı. Bodrum'a iş bağlantıları yapmak için giden ve bir hafta sonra dönen Yalçın, dondurmalarının eridiğini görünce şoke oldu. İlk başta bunun rakip firmalar tarafından yapıldığını düşünen Fuat Yalçın, daha sonra olayın çocuklar tarafından yapıldığını öğrendi.
Bunun üzerine şikayetçi olan Fuat Yalçın, “Yıllardır dondurmacılık yaparım. Dondurmam Gaymak isimli filmi de keyifle izlemişimdir. Şimdi aynı olaylar başıma geldi. Çadırıma sezon hazırlığı için 1200 kilogram dondurma stoku yaptım. Bu arada iş bağlantıları yapmak için Bodrum'a gittim. Döndüğümde stokladığım bütün dondurmaların eridiğini gördüm. Görgü tanıklarının ifadesine göre çadıra çocuklar girmiş. Önce dondurmalardan yemişler. Daha sonra müzik seti ve hoparlörü almak için elektrik kontağını kapatmışlar. Bunun sonucunda da dondurmalarım ziyan oldu. Yapanlar belli, olayı gerçekleştirenler hakkında adli mercilere şikayetçi oldum." dedi.
Dondurmaları 12 bin TL'lik senet imzalayarak aldığını belirten Yalçın, “Kış boyunca yaz sezonunun gelmesini bekledik. Turizm beldesi olması hasebiyle kışın işlerimiz olmuyor. Yazın kazanıp kışın harcıyoruz. Olay adli mercilere intikal etti. Yapanlar belli, zararımın karşılanmasını bekliyorum.” diye konuştu.
 ‘Dondurmam Gaymak’ adlı sinema filminde de Ali usta büyük dondurma firmalarıyla yarışabilmek için banka kredisiyle bir motor alıp işine yarayacak şekilde donatır. Kasaba halkının alay konusu olsa da köy köy dolaşarak dondurma satmaya başlar. Kasabanın haylaz çocukları Ali ustanın motorunu çalarak dondurmaları afiyetle yerler. Ali usta motorunu çalanların kendisini engellemeye çalışan büyük firmaların bayileri olduğunu düşünür.