Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert ve yönetim kurulu üyelerini eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar kurundaki artışın ihracatçı açısında risk taşımadığını söyledi. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Zeybekci Konuşmasında, kendisinin de bir dönem DENİB Başkanlığı yaptığını anımsatan ve Denizli'nin ihracatta önemli paya sahip olduğunu kaydeden Zeybekci, şehrin Türkiye'nin 1980'li yıllardaki ihracatının çok daha fazlasını yapar hale geldiğini söyledi. Zeybekci, "Bir zamanlar Avrupa'ya gittiğimizde diğer firmaların kalitesi ve yapabildiklerini imrenerek seyreden Denizli, bugün imrenerek seyredilen bir şehir haline geldi" dedi.
Denizli'nin moda ve marka anlamında da önemli çalışmalar yaptığını kaydeden Zeybekci, "Bir zamanlar Avrupa'ya gittiğimizde diğer firmaların kalitesi ve yapabildiklerini imrenerek seyreden Denizli, bugün imrenerek seyredilen bir şehir haline geldi" diye konuştu. 
Gelinen noktada dış ticaret açığının kapanmasının ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Zeybekci, Denizli'nin bunu en iyi yapan şehirlerden biri olduğunu kaydetti. Ekonomi Bakanlığı olarak verdikleri teşvikleri de anımsatan Zeybekci, 6. bölgeye büyük teşvik vermelerine rağmen bazı şartlar oluşmadığı için yatırım gitmediğini, o illerde şartların yerine gelmesi için adım atacaklarını anlattı. Zeybekci, eskiden başkanlığını yaptığı birliğinin Hakkari'ye bir konfeksiyon bandı hediye edeceğini de bildirdi. Zeybekci, "Kurun 2,20 olması süreci yıla yayıldığında, ben dış ticaretimiz anlamında tehlikeli görmüyorum. Hatta sağlıklı ve olumlu görüyorum. Bundan endişe edilecek bir şey görmüyorum. Ümit ediyorum ki; yakın bir sürede yukarıya çıkan bu ibrenin aşağıya doğru bir düzelteme yapmasını ve ekonominin kendi doğal tabiatı içinde bir zemine oturarak ondan sonra yine kur ile ilgili dönemin devam etmesini bekliyorum." diye konuştu.
ÖZ GÜVEN KAZANDIK
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert de Zeybekci'ye teşekkür ederek, "Denizlili bir büyüğümüzün bakan olması gurura tek başına vesileyken eski bir ihracatçı birliği başkanımızın bakan olması bizi çok daha mutlu ediyor" dedi.  
DENİB'in başarılarına da değinen Kocasert, birliğin memnuniyet açısından üst sıralarda yer aldığını söyledi. Kocasert, Zeybekci'nin bakan olmasıyla kendilerine ayrı bir öz güven geldiğini sözlerine ekledi.