İnsanların paralarını haksız yere almak, dolandırmak için yapmadıklarını bırakmayan hırsızların yeni yöntemi 'yaşam-sağlık destek hattı'ndan arıyoruz şeklinde.

Değişik numaralardan arayan hırsızlar size adınızla seslenip konuşmaların kayıt altına alındığını belirttikten sonra, "Geçen yıl size telefonla ulaştılıp 2 yıllık sözleşme yapılmış. Ses kayıtlarınız elimizde mevcut, 1 yıl boyuncu hiçbir hizmetten yararlanmamışsınız. Bunun devamını veya iptalini sağlamak durumundayım. iptal veya devam etmek için hemen 190 TL ödemeniz gerekiyor, aksi halde sizi icraya vereceğiz ve bu işlemin miktarı da 1186 TL ve faizi kadar tutmaktadır” şeklinde söyleyerek sizi köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Dolandırıcıların aradığı 0 212 702 21 79 telefonu kapatıp internetten bu numara kimin diye sorgulattığınızda dolandırıcılar tarafından mağdur edilmiş insanların yazdıklarını okuyorsunuz. 

Haber merkezimizi arayan okurlarımız, şu anda Denizli'nın dolandırıcılar tarafından arandığını vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Burada yapılması gereken telefonun direk kapatılması, dinlemeye devam ederseniz mutlaka sizi kandırabiliyor.