Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk affettiği kişi olan Mustafa Akcanlı, Denizli’nin Kale ilçesinde yaşam savaşı veriyor. 53 yaşında olan ve yıllar içinde dolandırıcılık başta olmak üzere 50’ye yakın suçtan dolayı hüküm giyen Mustafa Akcanlı, 10 yıl boyunca cezaevinde kaldı. Bu süreçte kolon kanserine yakalanan Akcanlı sık sık hastanelere giderek tedavi oldu. Son olarak 2 yıl önce tedavi olması için infazı durdurulan ve tedavi olması istenen Akcanlı, gördüğü tedaviye rağmen kanseri ilerledi. Bir türlü iyileşemeyen Akcanlı affedilmesi için Cumhurbaşkanlığına Abdullah Gül döneminde dilekçe ile başvurdu. Yapılan incelemelerin ardından Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Mart’ta affedilen Mustafa Akcanlı, Kale ilçesinde tek göz odada yaşamaya çalışıyor. Annesi Naile Akcanlı (75) ve bir arkadaşının yardımıyla yaşamaya çalışan Akcanlı, dolandırdığı herkesten af diliyor.

"CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM"
Af haberini alınca büyük sevinç yaşadığını belirten Mustafa Akcanlı, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Sanki Kale ilçesini bana verdiler. Kelimelerle anlatılmaz bu sevincim" dedi.
Kolon kanserine cezaevinde yatarken yakalandığını kaydeden Akcanlı, "Cezaevine zor şartlarda yaşadım. Cezaevleri lüks oldu ama tedavi, ilaç alımı zamanında olmadığından sıkıntı oluyordu. Ben de bu süreçte Adalet Bakanlığı’na Cumhurbaşkanlığı’na dilekçeler yazdım. Bu yüzden 2 yıl önce dışarıda tedavi olmam için bıraktılar. Dışarıda tedavimi oldum ancak iyileşemedim. Kanserim ilerledi. Ben 10 sene cezaevinde yattım. Daha 20 yıla yakın cezaevinde yatmam gerekiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız beni affetti. Allah ondan bin kere razı olsun. Tuttuğunu altın etsin" dedi.

"DOLANDIRDIĞIM HERKES HAKKINI HELAL ETSİN"
Kendisinin arkadaş kurbanı olduğunu ifade eden Akcanlı şöyle konuştu: "Dolandırıcılık, evrakta sahtecilik gibi suçlara bulaştım. Bu yaptıklarımdan dolayı bir kere değil bin kere pişmanım. Ben dolandırdığım kişilerin ahı yüzünden bu hale geldiğimi düşünüyorum. Dolandırdığım insanlardan bana haklarını helal etmesini istiyorum. Hepsinden çok özür diliyorum. Yaşamım çok zor. İyileşme şansım yok. Geçen seneye göre 3 derece daha hastalığım ilerledi. Ne zamana kadar yaşarım ne zaman ölürüm bilmiyorum."
Yaşadığı evin hastalığına uygun olmadığını kaydeden Akcanlı, "Kanser hastası böyle evde yaşayamaz. Bana 75 yaşında annem zor bakıyor. Bir haftalık bulaşığım birikti. Kimse benim durumuma düşmesin. Ben isteyerek yapmadım. Herşey mecburiyetten oldu. Ekmek alacak param kalmadı. Ben kaç suçtan yargılandığımı unuttum" dedi.
Mustafa Akcanlı’nın 75 yaşındaki annesi Naile Akcanlı da oğlunun böyle bir yola düşmesini istemediğini ancak maalesef kötü işlere bulaştığını söyledi. Anne Akcanlı, "Cumhurbaşkanımıza derecesiz teşekkür ederim. Allah ondan razı olsun" dedi.