10 ambulansın hizmete alınma törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti İl Başkanı Şahin Tin, ilçe belediye başkanları, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Bakan Zeybekci, ambulansların Denizli için hayırlı olmasını diledi. Türkiye'nin sağlık hizmetlerine insanların kolay ve etkin şekilde ulaşmasında, ortalama insan ömrünü uzatmada dünyada birinci olduğunu ifade eden Zeybekci, şöyle devam etti: "Sağlık hizmetlerinde dünyada parmakla gösterilen bir ülke olduk. Sağlık hizmetlerinde memnuniyet yüzde 75'ler seviyesinde. Biz daha iyiye ulaşmanın peşindeyiz. Millette hizmette sınır tanımıyoruz, biz milletimize hizmetkar olmaya geldik. Bunun insana en yüce paye olduğunu inanıyoruz. Geçmiş yıllarda şoför var ambulans olmazdı, ambulans olurdu benzin yoktu, hasta yakınlarından benzin parası istenirdi. Artık Türkiye'nin en ücra köşelerinde 'sağlık hizmetlerine ulaşamıyorum' diyen hiçbir Türkiye Cumhuriyete vatandaşı yok. Türkiye'nin neresinde olursa olsun ulaşabilir hale geldi."

TERMALDE DENİZLİ DAMGASI
Denizli'nin termal sağlık alanında da dünyada bir numara olduğunu kaydeden Bakan Zeybekci, hükümetin yurt dışından Türkiye'de tedavi olmaya gelenlere yolculuk ve bazı tedavi hizmetlerinde destek verdiğini dile getirerek "Türkiye'ye tedaviye gelen sayısı yüzde 48 arttı. Amacımız dünyanın her yerinden insanların tedaviye gelmesi" dedi.

DOKUZKAVAKLARA MÜJDE
Bakan Zeybekci, Denizli'nin Dokuzkavaklar bölgesine semt hastanesi yapılacağının müjdesini verdi. Denizli yapılacak 1000 yataklı şehir hastanesinin ihalesinde ön tekliflerin alındığını dile getiren Zeybekci, bunun çok kısa bir sürede sonuçlanacağını bildirdi. Bakan Zeybekci, konuşmasının ardından ambulans anahtarlarını şoförlerine verdi.