TRABZON (CİHAN)- Özel Alparslan Fen Lisesi Müdürü Fikret Dokumacı, "Kurumumuzun 15. kuruluş yıldönümünde başarılı sonuçlara imza atmanın haklı sevincini yaşıyoruz." dedi.
    Özel Alparslan Fen Lisesi Müdürü Fikret Dokumacı, okul olarak eğitim-öğretim hayatında 15. yılını kutladıklarını söyledi. Okulun başarılı olmasında okul-aile işbirliği, öğrencilerin gayreti, öğretmenlerin gece-gündüz yaz-kış demeden fedakârca gayretleri ve uyguladıkları eğitim programlarının büyük etkisi olduğunu belirten Dokumacı, “9. sınıftan itibaren düzenli bir üniversite hazırlık programları uyguluyoruz. Danışman öğretmenlerin birebir takip sistemi ile öğrencilerin başarıya ulaşmasında önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum.” dedi.
    Trabzon Özel Alparslan Fen Lisesi, ÖSYM verilerine göre Türkiye ve KKTC'de LYS'ye giren toplam 6 bin 488 okul arasında LYS MF (Matematik-Fen) puan türüne göre 471,257 puan ortalaması ile bütün özel ve devlet Anadolu ve fen liselerini geride bırakarak Türkiye 1.'si olmuştu. Yine 2010 LYS'de matematik, geometri, fizik, kimya derslerinde Türkiye 1.'si olan Alparslan Fen Lisesi, ayrıca 2010 YGS 3, 4, 5, 6'da Türkiye 2.'si; YGS 1, 2'de Türkiye 5.'si olma başarısı göstermişti.
    Trabzon’da 7 yıldır üst üste 1.'liği kaptırmayan Alparslan Fen Lisesi, 2009 ÖSS sonuçlarına göre Türkiye 26.'sı Karadeniz ve Trabzon 1.'si, 2011 YGS'de öğrencileri Kaan Dinler ile Türkiye 20.'si ve Karadeniz 1.'si olmuştu.
    Geçtiğimiz yıllarda Türkiye 15 ve 74.'lüğü gibi başarıları da bulunan Özel Alparslan Eğitim Kurumları bünyesinde anaokulu, ilköğretim, Anadolu ve fen lisesi bulunduruyor. CİHAN