Güney Ege Kalkınma Ajansıdan (GEKA) alınan hibe desteği ile Merkezefendi Belediyesi, icraatçı müdürlüklere bağlı çalışan 30 personele verilen eğitimle, yatırım sürecinde yapılacak projelerin yönetmeliklere uygun olarak, aksamadan yürütülmesi amaçlanıyor.
 Merkezefedi Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim, OSKA Sürekli Eğitim Merkezi uzmanları tarafından veriliyor. Eğitimde personeller; ihale mevzuatı, hakediş düzenleme, yaklaşık maliyet hesaplama, hizmet alımları için ihale uygulamaları, mal alımları için ihale uygulamaları konularında bilgilendirilecek.
Eğitimin katılarak konu hakkında açıklama yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “ 2014 yılında Merkezefendi Belediyesini kurma çalışmalarını yürüttük. Bundan sonra ki yıllarda yatırım yılları olarak. Yatırımlarımızı yapabilmek için gerekli tasarrufları yapmıştık artık harekete geçme zamanı. Tabi yatırımlarımızı da kurallara uygun şekliyle yapmamız gerekiyor. Yeni kurulan bir belediye olarak birçok konuda eğitime ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Yatırımlarımızı hayata geçirirken de yaklaşık maliyetlerimizin hesaplanması konusunda  GEKA’ya proje hazırladık ve kabul edildi. Birçok müdürlüklerimizden personelimiz, bu eğitimlere katılıyorlar. Bu eğitime katılan çalışanlarımız en iyi verimi alacaklardır. İlerleyen süreçte de personellerimizle ilgili eğitim yatırımlarımız devam edecek. Bu eğitimi almamızda emeği geçen GEKA ve OSKA yetkililerimize çok teşekkür ederim” dedi.
 Proje kapsamında eğitim alan Merkezefendi Belediye personelleri, “ Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında” projesine, eğitim sırasında elma yiyerek destek oldu. Merkezefendi Belediyesi tarafından yürütülen obezite projesine dikkat çekme ve toplumda,  farkındalık oluşturma çalışmalarına destekler her geçen gün büyüyerek devam ediyor.