Barzaovası ve Gireniz vadisi arasında yer alan bu dağ silsilesi  olan Bozdağ,  Honaz dağından başlayarak  batı da Beyağaç ilçesinin kurulu olduğu Eskere Ovasına doğru uzamaktadır. Bozdağ’ın bir tarafında Acıpayam’dan aşağılara akan Dalaman çayı ve Gireniz vadisi, diğer yanında  Tavas ve Barzaovası bulunmaktadır. Bozdağ deyince ilk akla gelen ilk şey ise Kayak merkezi ve kar şenlikleri  olmaktadır.
Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu üyeleri, Kozlar–Bozdağ  bölgesine  önce etüd için ziyaret  ettiler sonra ise keşif  gezisi   düzenlediler.
Tavas’a bağlı Kozlar Köyünden dağa doğru çıkış ile başlayan etkinlik İnbaşı  mevkiinden  başladı. Kozlar köyünden gönüllü olarak rehberlik yapanların eşliğinde hem dağın doğal güzellikleri, yolları ve hem de buradaki yaşam hakkında geniş bilgilere ulaşıldı. Karaçam-Ardıç ve Sedir ağaçlarının birbiriyle yarıştığı yerlerde bin yıl öncesini düşünüp - hayal etmek  katılımcılara ayrı bir heyecan ve keyif verdi. 
Tüm bilgilerin ötesinde ilk kez bölgeye geliyor olmanın heyecanını yaşayan keşif grubu olumsuz hava koşullarına rağmen bir gün boyunca Bozdağın güzelliklerin yaşayıp  farklı hikayeleri dinleme fırsatı yakaladı.