HABERDENİZLİ.COM

Bunun nedeni ise Orman Bölge Müdürlüğünün bölgedeki suyu kendi kullanımı için yayladan aşağıya indirme isteği oldu. DESKİ’ye her ay 12 bin lira su faturası ödediği iddia edilen kurumun bu masraftan kurtulmak için alternatif bir yol aradığı ve bu yola başvurduğu iddia edildi.

ÖNCE YANGIN HAVUZU

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Serkan Kar, projenin yapıldığını ilk öğrendiklerine kendilerine yangın havuzu yapıldığının söylendiğini ifade etti. Yayladan alınacak olan suyun Kızılcabölük’ten gelen yolla birlikte kesişen noktada yangın havuzunun yapılmasının planlandığını belirten Kar, “Ancak orası ile burası arasında 1 metrelik kot farkı var. O yüzden bu projeden vazgeçtiler.

OBM TUVALETLERİNDE KULLANACAK

Ardından çeşme yapılacağı iddia edildi. Bu da boşa çıktı. Şimdiki hedef yani bizim sonradan öğrendiğimiz mesele ise suyun müdürlük binasında kullanılacağı oldu. Bizim edindiğimiz son bilgi bu suların 110’luk boru içerisine alınacağı ve Orman Bölge Müdürlüğü Lojmanı ile kendi çim ile WC’lerde kullanılacağı oldu. Bu çok vahim bir durum. Yetkili kurumlara bildirdik. Kısa sürede olayın çözülmesini istiyoruz” dedi.

İMZA KAMPANYASI

Daha önce Bağbaşı Yaylası’na dokunulmaması için uluslararası sivil toplum platformu change.org’de imza kampanyası başlatan doğa severler şimdi de aynı isteği Zeytinli Yaylası için başlattı. Aktivistler, yaylanın suyunun yaylada kalması için destek bekliyor.

6 MUHTARDAN DİLEKÇE

Konu hakkında Denizli Vali Yardımcısı ile görüşen 6 muhtar konu hakkında dilekçe bile verdi. Dilekçede, “Zeytin yaylası mevkisinde bulunan akar pınar suları kanyona gelmektedir. Geyik, yaban keçisi gibi yaban hayvanlarının su ihtiyacını gidermektedir. Yaklaşık 14 kilometre açıktan kendi cazibesi ile mahallemiz kapanan Yılmaz Beton bölgesine dökülmektedir. Aynı zamanda mahallemizin ve çevre mahallerin doğal kaynak sularını ve Sarayköy ilçemizin su deposun da beslemektedir. Şu an bu bölgede kepçe çalışması vardır. Bu çalışma esnasında onlarca çam, söğüt, ardıç ağaçlarına zarar verildi çevreyi bozduğu bas bariz görülmektedir. Edinilen şifaen bilgiye göre, bu suların 110’luk boru içerisine alınacağı ve Orman Bölge Müdürlüğü Lojmanı ile kendi çim ile WC’lerde kullanılacağı tarafımızca öğrenilmiştir. Çevre mahalle muhtarları olarak Mustafa Korucu, Ahmet Demirci beyler ile görüşülmüş, bu vaziyetten vazgeçildiği yapının durdurulması konuşulmuş, iş daha da hızlandırılmıştır. Zeytin Yaylasının suyu yaban hayatın malıdır ve bu çalışamadan hemen vazgeçilmelidir. Aynı zama yıllardır vardır, Eski köy mezarlığı ve sit alanıdır” denildi.

Kaynak:Denizli24haber