Doğaltaş Makine ve Teknolojileri Üreticileri Derneği üyeleri, Denizlili gazeteciler ile Karahayıt’ta bulunan Ninova Termal Otelde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeğine Doğaltaş Makine ve Teknolojileri Üreticileri Derneği Başkanı Hilmi Konyalıoğlu’nun yanı sıra Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, Doğaltaş Makine ve Teknolojileri Üreticileri Derneği yönetim kurulu üyelerinden Murat Tombaktepe, Ahmet Yener, Selim Kılınç, Mehmet Abdioğulları, Mehmet Ali Gülaçtı, Zafer Ödül, Ömer Türk, Mustafa Karan, Nuri Gönül ve Murat Akal katıldı.
İftar yemeğinin ardından açıklamada bulunan Doğaltaş Makine ve Teknolojileri Üreticileri Derneği Başkanı Hilmi Konyalıoğlu, sektörün önemli sıkıntılarının bulunduğunu, bunların başında ülkemizin sınırlarında yaşanan savaşlar olduğunu hatırlattı. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördüklerini ve bulunun sanayi ve iş dünyasını olumsuz yönden etkilediğini belirten Konyalıoğlu, “Cennet gibi ülkemiz üzerinde oynana oyunları sizlerde görmektesiniz, bu oyunlardan sanayi ve iş dünyası olarak bizler ciddi oranda sıkıntı yaşamaktayız” dedi.
Uluslar arası piyasada ülkeyi temsil ederken önemli sıkıntıların ve sorunların yaşandığını belirten Doğaltaş Makine ve Teknolojileri Üreticileri Derneği Başkanı Hilmi Konyalıoğlu, “Sektörümüzün en önemli sıkıntılarının başında kalifiyeli eleman bulunmaması ve yetişmemesidir. Diğer yandan yurt dışından getirilen makine ve ekipmanların Türkiye’de üretilmesi mümkündür. Bunun üretilmesi ve yapılması için kalifiyeli eleman sıkıntısının biran önce çözülmesi gerekiyor” dedi.