ESKİŞEHİR (CİHAN)- Odatv'nin eski yazarı ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vakur Kayador, evinde ölü bulundu. Cumhuriyet Gazetesi'nde de bir dönem yazıları yayımlanan Kayador, son olarak ulusalcılığıyla bilinen "www. ciddiyiz. biz" isimli internet sitesinde yazılar yazıyordu. Kayador’un ölüm haberi sosyal paylaşım sitelerinden duyuruldu.
Doç Dr. Kayador, evinde ölü olarak bulundu. Bekar olan ve yardımcısı tarafından ölü olarak bulunan Kayador'un durumu hemen üniversite yönetimi ile Ankara'daki yakınlarına bildirildi. Kayador'un cenazesi ambulansla hastane morguna kaldırıldı. Kesin ölüm nedeni otopsi işleminin ardından belli olacak. Kayador'un ailesinden gelen habere göre Eskişehir veya Ankara'da toprağa verileceği belirtildi.
1976'da genel spikerlik sınavlarını kazanarak TRT Ankara Radyosu'nda uzun yıllar spikerlik yapan Doç Dr. Kayador, 12 Eylül döneminde Trabzon Radyosu'nda gönderildi ve belirli bir süre orada çalıştı. 1986 yılında Eskişehir'e yerleşen Doç. Dr. Kayador, Anadolu Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde lisans öğrenimi gördükten sonra 1990'lı yıllarda da İstanbul'da Marmara Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Ana Bilim Dalında yüksek lisans ve doktorası yaptı. Kayador, ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1991 yılından itibaren Adam Sanat dergisi ve Cumhuriyet gazetesi olmak üzere birçok yayın organında politika ve kültür-sanat yazıları yazdı. 2009-2011odatv isimli internet sitesinde yazılar yazdı. Kayador, buradan ayrıldıktan sonra ulusalcı çizgisiyle tanınan www. ciddiyiz.biz" isimli internet sitesinde yazılarını yazmayı sürdürdü. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde Konuşma Teknikleri ve Sunuculuk alanında dersler vermekte olan Kayador, bekardı.
CİHAN