Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Denizli Belediyesi konuya dikkat çekmek için mavi ışıkla aydınlatıldı. Hastalığa karşı farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen çalışma Denizlililerin yoğun ilgisini çekti.
Diyabetin önemine dikkat çekmek için düzenlenen farkındalık etkinliliklerinde Dünya Diyabet Günü nedeniyle dünyadaki önemli ülke sembolleri ve yapılar mavi ışıkla ışıklandırılıyor. Bu kapsamda Türkiye'de Boğaz köprüsü ve Kız Kulesi, İngiltere'de Bing Bang, Amerika'da Empire State, Avustralya'da Opera Binası mavi renge bürünerek diyabetli hastaların umudu sembolize edildi. Konuya kamuoyunun dikkatini çekmek isteyen Denizli Belediyesi de hizmet binasını mavi   renge büründürdü.
  Kentte yaşayan vatandaşların diyabete dikkatini çekmek, tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlara sebep olabilecek şeker hastalığını erken tespit etmek ve gelecek nesilleri koruyarak sağlıklı gençler ve sağlıklı toplum oluşturmak için yapılan ışıklandırma Denizlililerin yoğun ilgisini çekti. Benzer etkinliklerde eş zamanlı olarak tüm dünyada çeşitli şehirlerdeki semboller mavi ışıklarla aydınlatırken Denizli Belediyesi de özel bir uygulama ile maviye büründü.