SİVAS (CİHAN)- Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nda yaşanan tuvalet ve sosyal tesis sıkıntısı, belediyenin girişimleriyle çözülecek.
Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'na gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, tuvalet sorunu yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda belediye tarafından yaptırılan baraka tuvaletlerin ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalması nedeniyle ziyaretçiler çarşıda tuvalet arıyor. Ulu Camii ve Darüşşifası'nın yakınında oturan birçok vatandaşın kapısını çalan yerli ve yabancı turistler, tuvalet ihtiyaçlarını bu yöntemle gidermeye çalışıyor. Vatandaşlar, özellikle hafta sonları yarım saatte bir kapı ziline basıldığını ve turistlerin tuvalet talebinde bulunduklarını söyledi.
Belediye Başkanı Hakan Gök, yaptığı açıklamada, Divriği’nin turizme kapılarını açtığını kaydetti. Gök, belediye olarak yaşanan tuvalet ve sosyal tesis sorununu çözmek için bir proje hazırlattıklarını söyledi. Belediyeye ait ve Divriği Ulu Cami koruma alanı dışında bulunan sebze halinin bulunduğu bölgedeki dükkanların üzerinin açılarak bunların üstüne kafeterya, hediyelik eşya, dinlenme alanı ve tuvalet gibi yerlerin yapılacağını kaydeden Gök, “Divriği, kapılarını sonuna kadar turizme açmaya hazırlanıyor. Bizler de belediye olarak buna katkı sunmak istedik. Bu proje İl Özel İdaresi, Divriği Kaymakamlığı ve belediyemiz tarafından ortak yürütülecek. Proje çiziminin tamamlanmasının ardından belediye meclisine gelerek meclis üyelerimize sunulacak. Eğer Meclis'te kabul edilirse hem tuvalet sorunu hem de sosyal donatı sorunu çözülmüş olacak.” dedi.
Gök, ayrıca, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte tur otobüslerinin esere zarar vermemesi için Ulu Cami ve Darüşşifası’na çıkmasına izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi. CİHAN