Denizli İnternet Medyası Derneği son yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Erol Uçkan başkanlığındaki yönetim kurulu, 2 yıllık görev süresini tamamladı. 2 yıllık süreçte yapılan çalışmalar değerlendirildi. Dernek Başkanı Erol Uçkan, 2 yıllık başkanlık süresince Denizli’de internet medyasını en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade ederek, “Denizli medyasında internetin yeri artık çok büyük bir yer kaplıyor. Son yıllarda açılan internet haber portallarıyla yeni medya düzeninde internet medyası yerini almıştır. Düne kadar internet medyasının yok sayıldığı Denizli’de yaptığımız girişimlerle kamu kurumlarından, sivil toplum kuruluşlarımızdan ve özel sektörden reklam ve ilanlar alınmaya başlandı. Medya kuruluşları muhabir, grafiker ve değişik branşlarda kalifiyeli eleman çalıştırmaya başladı. Sektörümüz her geçen gün kendisini yenileyerek yoluna devam edecek” dedi.

İnternet Medyasının en büyük sorunlarından biri olan internet yasasının çıkması için 2 yıldan bu yana dernek olarak sayısız girişimlerde bulunduklarını ifade eden Uçkan, “Bu yasayı eninde sonunda mutlaka çıkartacağız. Vergiye tabi olan bu medya kuruluşları gazeteci istihdam ediyor, haber üretiyor ve insanlara haber alma özgürlüğünü en hızlı şekilde karşılıyor. Ancak buna rağmen hala basın kanunu dışında tutularak büyük bir yanlış yapılıyor. Bu haksızlığa karşı olan mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz” dedi.

Uçkan, yoğun iş temposu ve özel durumdan dolayı önümüzdeki günlerde yapılacak olağan genel kurulda yeniden başkan adayı olmayacağını sözlerine ekledi.