DİYARBAKIR (CİHAN)- Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır’a yapılacak 7 köprülü kavşaktan biri olan Diclekent köprülü kavşağın yapımına başlandı. Kavşak inşaat nedeniyle trafiğe kapatıldı. Sürücülerin Diyarbakır Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından düzenlenen alternatif yolları kullanmaları gerekiyor.
    Karayolları Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’a 35 milyon TL’ye mal olan Seyrantepe Köprülü kavşağının ardından 7 köprülü kavşağın daha yapımına başladı. Köprülerin inşaatı ile birlikte Seyrantepe köprüsünün Ergani, Silvan ve Şanlıurfa yönüne doğru 12 kilometre altyapı ve sıcak asfalt inşaatı da devam ediyor.
    Seyrantepe Köprüsü’nden sonra ikinci köprülü kavşak olan Diclekent Köprülü Kavşağı’nın yapımına başlandı. Geçtiğimiz ay ihale edilen kavşak inşaatının Aralık ayında bitirilmesi planlanıyor. Diclekent Köprülü Kavşak, Şanlıurfa ya da Silvan yönünden gelen taşıtların hiçbir ışığa takılmadan devam etmelerine imkan tanıyacak. Karayolları, Diclekent yönünden Turgut Özal Bulvarı’na giden araçların normal yoldan geçişini sağlayacak. Urfa Caddesi boyunca da araçlar köprülerin altından geçecek. Diclekent Köprülü Kavşağından sonra Parkorman Kavşağı, Silvan yolundaki üniversite kavşağı, hal 1 ve hal 2 kavşağı, Urfayolu Caddesi’ndeki çevre yolu kavşağına ve otogar kavşağının inşaatına başlanacak.
    Bu arada UKOME, Diclekent Köprülü Kavşağı’nın yapımı nedeniyle yeni güzergâhlar belirledi. Buna göre Şanlıurfa yönünden gelen araçlar bundan sonra Migros Kavşağı’ndan sağa dönerek Emek Caddesi, Cezaevi Üst Köşe’den sola dönerek Turgut Özal Bulvarı’na oradan da Batıkent Kavşağı’na çıkabilecekler.
    Şehir merkezinden Şanlıurfa yoluna gitmek isteyenler ise Seyrantepe Köprülü Kavşağından sonra Genesis Hastanesi yanındaki 2. Sokak’tan sağa dönecek, daha sonra sola dönülecek ve 32. Sokak’tan Fırat Bulvarı’na, oradan da Çarmar Kavşağı’ndan sola ve Parkorman Kavşağı, Polatlar Kavşağı, sola dönüş Kantar Kavşağı’nı kullanabilecekler. CİHAN