Daha önce DİAD’ı nezaket ziyaretinde bulunan Ak Parti, CHP ve MHP‘yi, DİAD yönetim kurulu üyeleri iadeyi ziyarette bulundular. 
CHP Belediye Başkan Adayı Muhammet Şaşmaz’ın daha önceden organize edilen köy seçim toplantılarında olmasından dolayı CHP seçim bürosunu saat 20.00 ‘de ziyaret eden DİAD üyelerini, CHP ilçe Başkanı Erdoğan Karakuş ve partililer karşıladı. 2 toplantının aynı saate denk geldiğini, bu vesile ile köylerde olan Muhammet Şaşmaz’ın katılamadığını ve ziyaretlerinden dolayı DİAD üyelerine teşekkür ettiğini belirten CHP ilçe başkanı Erdoğan Karakuş, tüm partilerle de çok seviyeli bir seçim yaşadıklarını, hiçbir şekilde seçim ortamını germeye yönelik hareketler olmadığını belirtti. İlçe çıkarları adına karşılıklı fikir alış verişinde geçen görüşmelerde, DİAD üyesi Şükrü Şahin, "İlçemiz Dalaman maalesef devletin sunduğu imkânlardan yeterince faydalanamıyor. Çünkü günümüzde her şey proje ile başlayıp devam ediyor" diye konuştu. Karakuş’ta seçilmeleri halinde her kesimle iş birliği içersinde olacaklarını anlattı.
Daha sonra MHP seçim bürosunu ziyaret eden DİAD üyelerini, MHP‘li Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, ilçe başkanı Bayram Altın ve partililer karşıladılar. MHP seçim bürosunda konuşan DİAD başkanı Ercan Kaylı, "Derneğimiz 2 yıldır faaliyette ve başkanımızla İlçe çıkarları doğrultusunda güzel işler yaptık" dedi. Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, DİAD üyelerinin seçim bürolarını ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Keşke DİAD daha önceki yıllarda kurulsaydı. 2 yıldan bu yana Dalaman'da güzel işler yapılmasına katkı sağladılar. İlçenin çıkarına olan her işte destek verdiler. İnşallah seçimi kazanırsak bundan sonra daha faydalı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum" dedi.
DİAD üyelerinin son durağı Ak Parti ilçe seçim bürosu oldu. Heyeti, İlçe Başkanı Mehmet Orhan, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Süleyman Camuzcuoğlu, Meclis üyeleri ve partililer karşıladı. Ak Parti Belediye Başkan Adayı Süleyman Camuzcuoğlu DİAD üyelerine seçilmeleri halinde yapacaklarını anlattı. Yat Limanı ve Denizli-Dalaman karayolu için Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun söz verdiğini hatırlatan Camuzcuoğlu, "Ayrıca Bakandan 40 tane sulama göleti sözü aldık. İlçenin narenciye ve narını biz toplayıp, satacağız. Çünkü ben dâhil bütün çiftçiler sattığının parasını alamıyor. Seçilmemiz durumunda iş adamları ile ortak hareket edeceğiz. Bizim amacımız onların önünü açmak olacak" dedi.
DİAD başkanı Ercan Kaylı ziyaretler ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yaklaşan yerel seçimler vesilesiyle Dalaman ilçemizdeki siyasi partilere iadeyi ziyarette bulunduk. Ziyaretimiz esnasında kendileriyle çalışmaları ve yapacakları hakkında sohbet etme imkânımız oldu. Seçim sürecinde tüm parti yöneticilerinin sağduyulu davranması en büyük temennimizdir. Siyasi partilerimizin aday ve yöneticileri de bizimle aynı temennileri paylaşmış olmaları ilçemiz adına sevindiricidir" dedi.