Denizli İşadamları Derneği (DİAD)'nin yeni yönetimi belirlendi. Olağanüstü genel kuruldan sonra Dedeman Park Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen DİAD Başkanı Erdem Aydın, yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Aydın, burada yaptığı konuşmada, 1993 yılında Genç Tüccarlar ve İşadamları Derneği (GETİAD) adıyla kurulan derneklerinin, 2011 yılında DİAD olarak değiştirilerek yeni bir kimlik kazandığını söyledi. Kurulduğundan bugüne kadar pek çok başarılı çalışma yapan derneğin, Ege Ve Batı Akdeniz Sanayici Ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) ile Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON)'na bağlı faaliyet gösterdiğini belirterek, "Derneğimiz, Esidef ve TUSKON'un organize ettiği tüm programlarda sorumluluk alarak Denizli'yi yurtiçi ve yurtdışında layıkıyla temsil etti. Denizlili işadamlarının sorunlarına kayıtsız kalmayarak, çözüm önerici politikalar üretti. İşadamlarının kendini geliştirebilmesi, yeni vizyon ve misyon kazanabilmeleri için Türkiye çapında nam yapmış pek çok ismi, 'Tecrübe Paylaşım Programı' adı altında Denizlili işadamlarıyla buluşturdu." dedi.

DİAD'ın Denizli'nin yurtdışına açılan kapısı olduğunu, üyelerini ihracata yönlendirmeyi amaçladığını vurgulayan Erdem Aydın, "Bunun için her ay bir yurtdışı programı düzenleyen DİAD üyeleriyle birlikte koordineli çalışarak, ülke ekonomisine katkıda bulunduk. Bu yıl Hindistan, Çin, Libya, Almanya, ABD, Güney Afrika gibi yurtdışından gelen işadamları heyetlerini ağırlayarak iş görüşmesi imkanları oluşturduk. Denizli sanayisinin tanıtılması yanında kültürel geziler sonucu turizmine de katkı sağlanmış oldu. Derneğimizin konuğu olarak son bir yıl içinde Hindistan, Kazakistan ve Tacikistan büyükelçilerini ağırlayarak, ticaretin geliştirilmesi için ülke tanıtım programları düzenlendik." şeklinde konuştu. TUSKON'a bağlı dernekler arasında en fazla üyeye sahiplerden birisi olan DİAD'ın bin 512 üyesi bulunduğunu ve her geçen gün sayıyı arttırarak hizmet kalitesini yükselttiğini belirten Aydın, "Denizli'deki leblebicimizden en küçük dokumacıya kadar hepsine ihracat yaptırarak, 2023 ihracat hedefini yakalamak için bir sivil toplum örgütü olarak üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz. Bunun için her ay en az bir yurtdışı gezisi düzenliyoruz." dedi.

DİAD Yönetim Kurulu, Erdem Aydın başkanlığında Başkan yardımcıları Mustafa Can Pekdemir, Ahmet Övünç Elver, Mustafa Dündar ve Murat Ağcabay, Sayman Murat Boyacı ile üyeler Ahmet Bora Yaşar, Mesut Gören, Hüseyin Moralıoğlu, Mehmet Serin, Ali Çelikkol, Metin Aktürk, Sinan Bayram, Aykut Bildirici, Ufuk Karatepe, Sündüz Apalı, Fatma Aydoğan Tosun, Ali İrimağzı, Ali Akınlı, Muammer Güler ve Veli Cengiz'den oluştu.