Denizli İşadamları Derneği (DİAD) İstanbul Wow Hotel Kongre merkezinde gerçekleştirilen 4. Tuskon Olağan Genel kuruluna delegeleri ile tam katılım sağladı.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) un genel kuruluna başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan,, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,TOOB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi İstanbul Vali ve Belediye Başkanı ve birçok üst düzey bürokrat ile iş aleminin önde gelen isimleri katıldı.
 
Tuskon Başkanı Rızanur Meral genel kurulda yaptığı açılış konuşmasında, binlerce işadamının, kurdukları derneklerle bağlı olduğu TUSKON’un yurtdışı faaliyetleri hakkında geniş bir sunuş gerçekleştirdi.
Özellikle, yeni Ticaret Yasası’nda değişikliklerin yapılması gerekliğine değinirken, bu yıl içinde partilerin uzlaşarak mutlaka yeni bir anayasa yapması konusunu net bir şekilde ifade etti.
Genel kurulda Rifat Hisarcıklıoğlu, Mehemet Büyükekşi ve Bakan Zafer Çağlayan iş dünyasını ilgilendiren konularda açıklamalarda bulunurken, salonda bulunan işadamları tarafından uzun süre alkış aldı.
 
Yaklaşık bir saati aşkın süre kürsüde kalan ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının büyük bir bölümünü yeni çıkardıkları 4+4+4 olarak adlandırılan eğitim yasası ile ilgili bilgiler verdi. Konuşması sırasında salonda bulunanlar birkaç kez Başbakan Erdoğan’ı ayakta alkışladı.
Özellikle meslek liselerinin önünün tıkandığını ve bu sebeple iş dünyasının ara eleman sıkıntısı çektiğini belirten Başbakan Erdoğan, yeni düzenleme ile bunun tamamen ortadan kaldırıldığını söyledi.
 
Tuskon Genel Kurulu’nda başarılı dernek yöneticilerine plaket verildi. Denizli İşadamları Derneği (DİAD) kurulduğu ilk yılda başarılı bir şekilde üye sayısını 1400 lere çıkarmasından dolayı plaketle ödüllendirildi.
Plaketi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan DİAD Başkanı Erdem Aydın’a yaklaşık üçbin beşyüz delege, konuk ve yabancı misyon şefleri önünde verdi.
 
DİAD Başkanı Erdem Aydın yaptığı açıklamada, “Dernek olarak yaptığımız birçok çalışma yanında üye sayımızda da kısa sürede ciddi bir artış oranına ulaştık. Bağlı olduğumuz Tuskon’da bizi plaketle ödüllendirdi. DİAD da çok tempolu bir ekip çalışması yapıyoruz. Birçok dalda kurduğumuz komisyonlarla işadamlarımızın ihracat ve yurtdışı bağlantılarında yardımcı oluyoruz. İş gezileri düzenliyoruz. Denizli iş alemini derneğimize bekliyoruz. Çünkü biz birlikten güç oluşacağına inanıyoruz” dedi.